Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Τετάρτη, 08 Μάιος 2019 11:37

Συνάντηση . με την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δ/νση: 1ο χλμ Μυτιλήνης-Θερμής (Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης), ΤΚ81100, Μυτιλήνη - Λέσβος
Τηλ. 2251400355, Φαξ: 2251400355, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., website: www.eypspba.gr,
Τηλ: Προέδρου 6974116960 Τηλ. Γραμματέα 6908652038

Μυτιλήνη 08-05-2019
Αριθ, πρωτ. 37

Προς: μέλη της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α
                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Θέμα: Συνάντηση . με την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.

 

Πραγματοποιήθηκε χθές, Τρίτη 7 Μαΐου, συνάντηση του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α. με την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια της επίσκεψής της στην Π.Υ. Μυτιλήνης.


Κατά τη συνάντηση αυτή, εκτέθηκαν στη κ. Καλογήρου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο ως κλάδος, όσο και ως πυροσβέστες που υπηρετούμε στο Βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, τονίστηκε η έλλειψη προσωπικού, η οποία επιδεινώθηκε τραγικά μετά τη στελέχωση των Υπηρεσιών Αεροδρομίων της Λέσβου και της Σάμου.

Εν όψει αντιπυρικής περιόδου, αλλά και του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει πλέον παγιωθεί στα νησιά μας, το έργο μας καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, τόσο στον τομέα της πρόληψης ,όσο και σε αυτόν της καταστολής, καθώς στη τελευταία περίπτωση η δυσκολία συνδρομής από άλλα μέρη της Ελλάδας λόγω της γεωγραφικής θέσης μας είναι αναμφισβήτητη.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι σε περιπτώσεις των άλλων σωμάτων ασφαλείας, για τους ίδιους λόγους, εκτός από τις προσλήψεις μέσω των αντίστοιχων σχολών, πραγματοποιούνται και συμπληρωματικές, μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να στελεχωθούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες, κάτι το οποίο, δεν ισχύει στη δική μας περίπτωση.

Εκτέθηκαν επίσης τα πρακτικά, ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν λήξει, με αποτέλεσμα να είναι από ακατάλληλα έως και επικίνδυνα)αλλά και η κάκιστη κατάσταση των χώρων στους οποίους στεγάζονται τα πυροσβεστικά κλιμάκια  της Μυτιλήνης,αλλά και της Σάμου.


Η κ. Καλογήρου δεσμεύτηκε , στην περίπτωση επανεκλογής της, να καταβάλει κάθε προσπάθεια και, όπως ανέφερε, να συνεχίσει το έργο της για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και την επίλυση των προβλημάτων μας.

 

                                                                                 Με Εκτίμηση
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                             ΚΑΛΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ.
    Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς ΑΕ , για την υποστήριξή της, η οποία ανέλαβε το κόστος δημιουργίας των εμφανίσεων της ομάδας καλαθοσφαίρισης (basket) της Λέσβου που εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

  • Προσφορά από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
    Προσφορά από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ Ημερομηνία:02/12/2022Προς : ΈνωσηΥπαλήλλων Πυροσβεστικού σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Θέμα: ΠροσφοράΑξιότιμοι κύριοι, Με την παρούσα επιστολή και στα πλαίσια της καλής μας θέλησης, θα θέλαμε να παραθέσουμε την προσφορά μας στο δυναμικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας του…

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...