Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Στρατήλας Νεκτάριος

Στρατήλας Νεκτάριος

Πέμπτη, 24 Δεκέμβριος 2020 10:01

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά!!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, σας εύχεται

Καλά Χριστούγεννα και ένα Νέο Έτος γεμάτο υγεία και ευτυχία!

 

 

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                  

                 ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΚΑΛΛΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                  

Πέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 16:31

Τα Χριστούγεννα του Πυροσβέστη!

Ο συναγερμός χτύπησε κλονίζοντας συθέμελα ολόκληρο το παλιό κτήριο όπου στεγάζονταν η Πυροσβεστική υπηρεσία της Μυτιλήνης. Τέσσερις τα χαράματα, ξημέρωμα των Χριστουγέννων, και το ποδοβολητό των ανδρών της βάρδιας, καθώς κατέβαιναν τα σκαλοπάτια του σταθμού για να επιβιβαστούν μες στα πυροσβεστικά οχήματα, έμοιαζε σαν κι αυτά τα άναρχα των αλόγων σε ιππικούς αγώνες. Λίγο μετά εκκωφαντικές ήταν οι σειρήνες που ακούγονταν σ’ ολόκληρη την πόλη κόβοντας στα δυο εκείνο το κρύο Χριστουγεννιάτικο πρωινό.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκδήλωση πυρκαγιάς σε κατοικία στην είσοδο της πόλης από την δυτική πλευρά. Αυτό όμως που κυριολεκτικά έκοψε τα πόδια των ανδρών που μετέβαιναν στη φωτιά ήταν η πληροφορία που έφτασε στ’ αυτιά τους διαμέσου της ασύρματης επικοινωνίας, που αυτή έλεγε ότι στο σπίτι που φλέγονταν υπήρχαν εγκλωβισμένα, μεταξύ των άλλων, και δύο παιδιά.

…Τόσα χρόνια πέρασαν κι ακόμα θυμάμαι αυτά τα Χριστούγεννα. Πώς θα μπορούσα να τα ξεχάσω άλλωστε.

Νέος ήμουν, πυροσβέστης τριών ετών, η πρώτη γιορτή που θα ’κανα μες στον σταθμό μακριά απ’ όλους και ακόμα πιο μακριά από τους γονείς μου.

Μέρες πριν είχαμε στολίσει ένα δέντρο, ένα κλαδί πεύκου, βάζοντας στις άκρες του τούφες από βαμβάκι και κόκκινα μπαλόνια… Στην είσοδο του σταθμού είχαμε σχηματίσει με τους πυροσβεστικούς σωλήνες ένα μεγάλο κατακόκκινο δέντρο και πάνω σ’ αυτούς είχαμε βάλει ένα χάρτινο αστέρι.

Εκείνο το βράδυ, ανήμερα των Χριστουγέννων η καρδιά μου χτύπησε ξέφρενα, όπως ποτέ άλλοτε, το ίδιο και των άλλων συναδέλφων μου όταν ακούσαμε πως κινδύνευαν τα παιδιά. Γρήγορα φτάσαμε στη διεύθυνση που μας είχαν υποδείξει για την πυρκαγιά και αυτό που αντικρίσαμε μετά από λίγο δεν το χωρά ο νους και η λογική.

Φόρεσα στην πλάτη την αναπνευστική συσκευή και μπήκα μες στο σπίτι μαζί με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής εξόδου. Οι φλόγες έγλυφαν τα ρούχα μας και ο καπνός έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Τους γονείς των παιδιών τους βγάλαμε γρήγορα έξω από το σπίτι αφού αυτοί βρέθηκαν από εμάς λιπόθυμοι από τις αναθυμιάσεις στο ισόγειο της κατοικίας.

Παντού σκοτάδι δεν βλέπαμε τίποτα μπροστά μας και από ένστικτο ανεβήκαμε στον όροφο της κατοικίας. Ψαχουλεύοντας την άκρη του τοίχου καταφέραμε να κινηθούμε στον όροφο της κατοικίας ελπίζοντας πως κάτι θα βρούμε.

Αμέσως κατευθυνθήκαμε στα δωμάτια που υπήρχαν δεξιά και αριστερά του διαδρόμου ψάχνοντας για τα παιδιά…

Φωνάζαμε μήπως μας ακούσουν αλλά δεν απαντούσαν στα λόγια μας. Καμιά ένδειξη ζωής. Κάθε λεπτό που περνούσε ή και κάθε δευτερόλεπτο ένοιωθα πως έφευγε η ζωή των παιδιών. Οι ανάσες μας όλο και περισσότερο γίνονταν γρήγορες κι αγωνιώδεις ώσπου κάποια στιγμή από κάπου πολύ αόριστα άκουσα κάτι σαν παιδικές φωνές και ουρλιαχτά. Αναθάρρεψα και η καρδιά μου φτερούγισε χαρούμενη που τα παιδιά ήταν ακόμα ζωντανά. Δάκρυσα και έτρεξα προς το μέρος που άκουσα τις φωνές δίχως να υπολογίσω τίποτα, ακόμα και την δική μου ζωή. Το δάπεδο του ορόφου είχε υποχωρήσει και πατούσα πάνω στα χοντρά ξύλα που γι’ αυτήν την ώρα ήταν ακόμα στη θέση τους. Το μοναδικό που έβλεπα μπροστά μου ήταν ο δρόμος για την σωτηρία των παιδιών. Τίποτα άλλο.

Ανατριχιάζω τώρα που τα θυμάμαι όλα αυτά. Μετά από τόσα χρόνια και οι εικόνες εκείνων των Χριστουγέννων στέκονται ολοζώντανες μπροστά θαρρείς πως τις ζω αυτούσιες τούτη εδώ την στιγμή. Κάθε χρόνο από τότε θυμάμαι…

Θυμάμαι εκείνο το ξημέρωμα…

Δεκαοχτώ χρόνια είχαν περάσει από τότε, απ’ αυτό το μαύρο Χριστουγεννιάτικο πρωινό, και τα σημάδια στο σώμα του πυροσβέστη ήταν ακόμα εκεί για να του θυμίζουν την πάλη με τις φλόγες μα πολύ περισσότερο η σωτηρία των παιδιών που κινδύνευαν.

Δεν μ’ ένοιαζε η ζωή μου παρά μόνο αυτή των παιδιών. Δεν θα ’βγαινα έξω από το σπίτι μόνος μου.

Το ένστικτό μου με βοήθησε να φτάσω στο παιδικό δωμάτιο απ’ όπου άκουγα κάτι φωνές. Έψαξα παντού με το φακό που είχα μαζί μου άλλα δεν έβλεπα τίποτα. Ο καπνός γίνονταν όλο και πιο πυκνός όλο πιο μαύρος και οι φλόγες είχαν περικυκλώσει όλο το δωμάτιο. Η αναπνευστική συσκευή που φορούσα άρχισε να σφυρίζει κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να βγω έξω όσο γρηγορότερα μπορούσα από το χώρο αυτό.

Δεν το ’κανα και μετά από τόσα χρόνια δηλώνω πως δεν το μετάνιωσα ούτε μια στιγμή…

Έψαχνα παντού δίχως να βλέπω κάτι. Οι φωνές όμως ήταν ακόμα πιο δυνατές κάτι που επιβεβαίωνε την ορθή αρχική μου εκτίμηση. Φώναξα τον επικεφαλή και ήρθε δίπλα μου. «Εδώ είναι, εδώ… κάτω από το κρεβάτι». Έτσι του είπα και του υπέδειξα το ακριβές σημείο. Οι δυο μας πήγαμε κοντά, τόσο κοντά που μπόρεσα και άγγιξα με τα χέρια μου τα δάχτυλα του ενός παιδιού.

Αυτές ήταν και οι τελευταίες εικόνες που είχα από εκείνη την ημέρα. Όλα γύρω μου ξαφνικά σκοτείνιασαν. Το οξυγόνο που ήταν μες στην αναπνευστική συσκευή είχε τελειώσει και μαζί του τέλειωνε η ζωή μου. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα ένα πύρινο κύμα να στέκεται πάνω στο σώμα μου. Αυτό ήταν το τέλος μου. Δεν ανέπνεα πια και οι κόρες των ματιών μου είχαν κρυσταλλώσει, όπως «ακίνητο» είχε μείνει και το μυαλό μου, ο νους μου σ’ αυτές τις εικόνες σ’ εκείνο το ξημέρωμα.

Δέκα μέρες αργότερα, δέκα μέρες σε κώμα μες στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης άνοιξα τα μάτια μου. Δεν γνώριζα κανέναν από όσους ήταν γύρω μου. Μόνο κάτι λόγια άκουγα που δεν καταλάβαινα και θυμάμαι ότι πονούσα πολύ σ’ ολόκληρο το σώμα.

Αμέσως έτρεξε δίπλα μου ένας γιατρός κι έβγαλε από μέσα του μια βαριά ανάσα ικανοποίησης. Μ’ έβγαλαν από την εντατική και με πήγαν σε κάποιο θάλαμο του νοσοκομείου για περαιτέρω νοσηλεία αφού ήμουν καλά. Έτσι έλεγαν.

Το κακό όμως είχε γίνει στο κεφάλι μου. Δεν θυμόμουν τίποτα… το παραμικρό.

Δεν ήξερα ποιος ήμουν, και η ζωή μου ξεκινούσε πάλι από την αρχή.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, έναν χρόνο αργότερα από τότε από εκείνη την ημέρα, απόγευμα ήταν…

Με επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο δυο παιδιά. Δυο μικρά παιδιά. Δυο κορίτσια. Με πλησίασαν στο κρεβάτι του θαλάμου και είδα ότι τα μάτια τους ήταν γεμάτα δάκρυα. Δάκρυσα κι εγώ μαζί τους δίχως να γνωρίζω ως τότε το γιατί. Μ’ άγγιξαν και από τότε κάτι μέσα μου απότομα ξύπνησε. Μ’ αγκάλιασαν σφιχτά, μου φιλούσαν τα χέρια και μου είπαν:

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

 

Γράφει ο Κώστας Βελούτσος

Μυτιλήνη 04-03-2018

Αρ. πρ: 23


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η τεράστια αναστάτωση που προκλήθηκε από την επεισοδιακή μισθοδοσία Μαρτίου, αλλά και από περιστατικά παραπληροφόρησης, όπως επίσης και πλήθος ερωτημάτων και προβληματισμών συναδέλφων που δεχόμαστε καθημερινά, κατέστησε αναγκαία την ανάληψη δράσης από το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Για το λόγο αυτό ο Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας της Ένωσης μετέβησαν στην Αθήνα την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, ημέρα διεξαγωγής Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Αρχικά, κατόπιν μεσολάβησης του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΄Ενωσης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζηκυριάκο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπρόσωπο της Διαχείρισης Χρηματικού, όπου εκτέθηκαν οι προβληματισμοί και οι ενστάσεις μας. Η πλειοψηφία αυτών επεξηγήθηκαν επαρκώς. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., όπου και εκεί τέθηκαν θέματα μείζονος ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, και από τις δύο συναντήσεις, προκύπτουν τα εξής:

1) Οι τεράστιες αποκκλίσεις που παρατηρήθηκαν στην απόδοση των αναδρομικών του Επιδόματος Παραμεθορίου οφείλονται:

α) Κρατήσεις (28,22% σε νέους και 24,22% σε παλιούς ασφαλισμένους)
β) Φόρος 22% στον οποίο υπόκεινται όλα τα ποσά που δίνονται αναδρομικά από το Δημόσιο.
γ) Αλλαγή φορολογικής κλίμακας. Με την παροχή του Επιδόματος Παραμεθορίου μεγάλη μερίδα συναδέλφων αλλάζουν φορολογική κλίμακα με αποτέλεσμα να αυξάνονται τόσο οι μηνιαίες κρατήσεις, όσο και η Εισφορά Αλληλεγγύης.

Συμπερασματικά λοιπόν, το πολυπόθητο Επίδομα Παραμεθορίου εξανεμίζεται μεσα από – δυστυχώς νόμιμα – οικονομικά και φορολογικά τερτίπια του κράτους.

2) Το Επίδομα Παραμεθορίου θα περιλαμβάνεται κανονικά από την Μισθοδοσία Απριλίου.

3) Από τον επόμενο μήνα θα γίνει εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών από 01/01/2017. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα νέες κρατήσεις, οι οποίες θα κατανεμηθούν ισόποσα στους επόμενους εννέα μήνες.

4) Οι διαζευγμένοι με παιδιά δικαιούνται Επίδομα Τέκνων, δε δόθηκε όμως σαφής χρονικός προσδιορισμός της έναρξης καταβολής του.

5) Η εκπαιδευτική αποζημίωση όσων εκπαιδεύτηκαν από 01/01/2017 και μετά για να υπηρετήσουν στις Υπηρεσίες Αεροδρομίων θα πρέπει να υπολογιστεί με βάση το νέο μισθολόγιο, ωστόσο είναι και αυτή άγνωστο πότε θα καταβληθεί.

6) Τα έξοδα μετακίνησης για υπηρεσιακούς λόγους θα καλύπτονται πλέον μέσω πάγιας εντολής από τις κατά τόπους Υπηρεσίες.

7) Αποφασίστηκε εντός της εβδομάδας να κινηθούν νομικές διαδικασίες για το θέμα του Βαθμολογίου, για την ανατροπή του καθεστώτος βαθμολογικής καθήλωσης όλων των συναδέλφων.

8) Από τις 15 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις για τα δάνεια του ΤΕΑΠΑΣΑ, οι οποίες στο εξής θα γίνονται σε ηλεκτρονική μορφή, και για το λόγο αυτό οι συνάδελφοι θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία ανήκουν.

9) Τέθηκε το θέμα της έλλειψης προσωπικού, η οποία άλλωστε αποτελεί και πάγιο αίτημα τόσο της Ένωσής μας όσο και της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Όπως καταλαβαίνετε, συνάδελφοι, το συμπέρασμα είναι πως οποιαδήποτε βελτίωση είναι πλασματική. Οι επιπλέον κρατήσεις και φόροι παρακρατούνται άμεσα, ενώ όσα δικαιούμαστε είναι άγνωστο πότε και πώς θα δοθούν! Ακόμη και το πολυδιαφημισμένο Επίδομα Παραμεθορίου, αν και αποτελεί σημαντική νίκη του συνδικαλιστικού κινήματος, κατέληξε σχεδόν αόρατο μετά από τις απανωτές περικοπές!

Γι’ αυτό δεν επαναπαυόμαστε! Συνεχίζουμε τους αγώνες μας με κάθε τρόπο ενάντια στην κοροϊδία και την απαξίωση και σας θέλουμε όλους δίπλα μας.

 

yposelido eggrafon

Μυτιλήνη 23-02-2018

Αρ. πρ:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ανάρτηση των αναλυτικών σημειωμάτων αποδοχών μας του μηνός Μαρτίου 2018, μάλιστα με "Ορθή Επανάληψη" / τροποποίηση αυτών το πρωί της Παρασκευής 22/02/2018 και την "εξαΰλωση" του Επιδόματος Παραμεθορίου, για άλλη μια φορά, μας προκάλεσε σωρεία αποριών και ερωτημάτων ή για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό, του συντριπτικού συνόλου του Πυροσβεστικού Προσωπικού το οποίο εκπροσωπούμε.

Το Δ.Σ. της ένωσης μας υπόσχεται να λάβει από την Διαχείριση Οικονομικών του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, όλες τις απαντήσεις / διευκρινήσεις γι αυτόν τον εμπαιγμό! Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα κινηθούμε τόσο σε συνδικαλιστικό αλλά και νομικό επίπεδο, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες αλλά και διευκρινήσεις για όλα αυτά που συμβαίνουν!

Να σας ενημερώσουμε στο σημείο αυτό ότι με νέο έγγραφο (με υπογραφή 23/02/2018) η Διεύθυνση Οικονομικών ενημερώνει όλες τις υπηρεσίες του Π.Σ. ότι λόγω τεχνικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την εκκαθάριση παλαιού - νέου μισθολογίου, ανακαλείται το ανωτέρω σχετικό και με το μισθολόγιο μηνός Μαρτίου 2018 θα πραγματοποιηθεί η τακτική μισθοδοσία των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος για τον αντίστοιχο μήνα, χωρίς να γίνει εκκαθάριση για το χρονικό διάστημα από 01-01-2017 έως και 31-12-2017 μεταξύ των αποδοχών και των ασφαλιστικών κρατήσεων που καταβλήθηκαν με το παλαιό μισθολόγιο και εκείνων που έπρεπε να είχαν καταβληθεί με το νέο.

Μάλιστα με ενημέρωση, από τον ίδιο τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Σταθόπουλο Δημήτριο, την Δευτέρα 26/02/2018, θα εκδοθούν νέα αναλυτικά σημειωμάτων αποδοχών του μηνός Μαρτίου 2018.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την μισθοδοσία μας, αλλά και το επίδομα παραμεθορίου, θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

 

yposelido eggrafon

Με την απόφαση του ΣτΕ έρχονται αυξήσεις 32 ως 65 ευρώ το μήνα και αναδρομικά από 2.000 ως και άνω των 10.000 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό. Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί, στο σύνολό τους οι ένστολοι πρέπει να πάρουν αναδρομικά 65 μηνών.

Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μέσα σε διάστημα 8 μηνών πρέπει να λάβουν τα χρήματα για την αποκατάσταση των αποδοχών και των συντάξεών τους.

Ουσιαστικά με την απόφαση του ΣτΕ οι συντάξεις πρέπει να επιστρέψουν στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

 

Ποια ποσά προκύπτουν ανάλογα με τον βαθμό (ποσά μικτά – βασικών μισθών):

Βαθμός Μηνιαία αύξηση Αναδρομικά 1/8/2012 - 31/12/2017
Α/ΓΕΕΘΑ 232 15.080
Αρχηγοί ΓΕΝ, ΓΕΣ,ΓΕΑ, ΕΛ.ΑΣ. Π.Σ. Λ.Σ. 185 12.025
Γεν. επιθεωρ. Στρατού, αρχηγός στόλου κλπ 152 9.980
Αντιστράτηγος 137 8.905
Υποστράτηγος 123 7.995
Ταξίαρχος 99 6.435
Συνταγματάρχης 75 4.875
Αντισυνταγματάρχης 59 3.835
Ταγματάρχης 50 3.250
Λοχαγός 44 2.860
Υπολοχαγός 31 2.015
Ανθυπολοχαγός 12 780
Ανθυπασπιστής 20 1.300
Αρχιλοχίας 20 1.300
Επιλοχίας 15 975
Λοχίας 0 0
Δεκανέας 7 455
Μόνιμος Στρατιώτης 4 260

 

Τα επιδόματα

Επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών

Άγαμος 5,86 380
Έγγαμος χωρίς τέκνα 9,61 624
Με τέκνα 12,92 841

Αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για Στρατιωτικούς

8 520

Αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για ΕΛ.ΑΣ./ΠΣ/ΛΣ

10,56 686

Ειδικών συνθηκών

3,5 227,5

 

Πηγή:newsit.gr

Μυτιλήνη 31-01-2018

Αρ. πρ:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τη διαχείριση χρηματικού, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πληροφορήθηκε και σας ενημερώνει ότι το επίδομα παραμεθορίου από 01/01/2017 θα δοθεί αναδρομικά / εφάπαξ με τη μισθοδοσία του Μαρτίου στις 26/02/2018.

 

 

yposelido eggrafon

Εφαρμογή Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων Δημοσίου για την μισθοδοσία τους. Ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, αναφορικά με τη μισθοδοσία τους.

Οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α και β βαθμού, με τους προσωπικούς τους κωδικούς του TAXISnet, έχουν άμεση πρόσβαση στην Εφαρμογή Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων και αναζητούν, εκτός από τα πρόσφατα στοιχεία μισθοδοσίας τους, και αναδρομικά στοιχεία από το έτος που εντάχθηκε ο φορέας τους στην ΕΑΠ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΓΠΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της ΓΓΠΣ και ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ για την ενημέρωση των εργαζομένων στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ, αναφορικά με τη μισθοδοσία τους.

Τα στοιχεία μισθοδοσίας τους σε μηνιαία βάση θα μπορούν να βλέπουν όλοι οι μισθοδοτούμενοι μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), όπως παραδίδονται από τους κατά τόπους εκκαθαριστές.

Συγκεκριμένα, μέσω της ιστοσελίδας www.gsis.gr, οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ α και β βαθμού, με τους προσωπικούς τους κωδικούς του TAXISnet, θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στην Εφαρμογή Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων και να αναζητούν, εκτός από τα πρόσφατα στοιχεία μισθοδοσίας τους, και αναδρομικά στοιχεία από το έτος που εντάχθηκε ο φορέας τους στην ΕΑΠ.

Η νέα υπηρεσία υλοποιήθηκε από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Διοικητικής Υποστήριξης, σε συνεργασία με την ΕΑΠ.

Πρόσβαση στην Εφαρμογή Πληροφόρησης Μισθοδοτούμενων (με τους προσωπικούς κωδικούς του TAXISnet)

Είναι από τους ανθρώπους που με τις έγκυρες προβλέψεις του για τον καιρό έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους πολίτες.

Ο λόγος για τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος βραβεύτηκε την Κυριακή (17/12) από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης για την προσφορά του στη συνεχή ενημέρωση των τοπικών αρχών για τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σε μια εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στον Καρά Τεπέ. Ανήμερα των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, προστατών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου, τον ευχαρίστησε, για την πολύτιμη βοήθειά του, στην προσπάθεια να ελαχιστοποιηθούν, όσο το δυνατό οι απώλειες από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Οι φορείς του νησιού βρήκαν στο πρόσωπό του Σάκη Αρναούτογλου ένα σύμμαχο στον αγώνα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών αλλά και έναν καλό φίλο. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο ίδιος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα που του απονεμήθηκε.

«Η επαφή του με τις τοπικές αρχές, είναι συνεχής ωστόσο ιδιαίτερα πριν από ένα χρόνο ακριβώς, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημέρωσε για ακραία τοπικά καιρικά φαινόμενα στο λεκανοπέδιο της Καλλονής, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική Υπηρεσία να στείλει εγκαίρως μεγάλη δύναμη στην περιοχή. Ζημιές την ημέρα αυτή έγιναν μεγάλες στη δυτική Λέσβο, το γεγονός όμως ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, έφτασαν πριν ξεκινήσει το φαινόμενο, συνέβαλλε ουσιαστικά στην πρόληψη μεγαλυτέρων καταστροφών ή και απώλειας ανθρώπινων ζωών», όπως είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών υπαλλήλων Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος.

Δείτε την φωτογραφική τα πολυμέσα που ακολουθούν, αλλά και το τι ανέβασε ο Σάκης Αρναούτογλου στο Facebook.

Κυριακή, 24 Δεκέμβριος 2017 10:00

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εύχεται στα μέλη της ενώσεως και σε ολόκληρο τον κόσμο...

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά!

 

 

Με Εκτίμηση

Για το Δ.Σ

 

               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                  ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Αξιότιμοι Κύριοι,

 σε συνέχεια της συνεργασίας μας όσον αφορά το Σύστημα Ελέγχου Πεπιεσμένου Αέρα Υψηλής Πίεσης AirTester HP, το οποίο προμηθευτήκατε από εμάς, η εταιρεία μας, στα πλαίσια της κατανόησης των αναγκών σε μέσα ατομικής προστασίας, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσφέρει σε ειδική προνομιακή τιμή μία πιστοποιημένη κατά ΕΝ 13911:2004 αντιπυρική κουκούλα (balaclava), η οποία προορίζεται για χρήση από πυροσβέστες αλλά και άλλους υπαλλήλους σωμάτων ασφαλείας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καταστάσεις σε ζώνες με πυρκαγιές.

Αντιπυρική κουκούλα AR 0031002 (8220), πιστοποιημένη κατά ΕΝ 13911:2004, όπως περιγράφεται στο συνημμένο Τεχνικό Φυλλάδιο του προϊόντος

Η προσφορά αυτή παρότι απευθύνεται στα μέλη της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κατόπιν αδείας από την εταιρεία ΕΛΜΟΝ, την δημοσιεύουμε προκειμένου η προσφορά να είναι στην διάθεση όλων των πυροσβεστών πανελλαδικά.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο που ακολουθεί ή επικοινωνήστε απευθείας με την εταιρεία στην ιστοσελίδα www.elmon.com

 

 

ΈναρξηΠροηγούμενο123456ΕπόμενοΤέλος
Σελίδα 1 από 6

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ.
    Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς ΑΕ , για την υποστήριξή της, η οποία ανέλαβε το κόστος δημιουργίας των εμφανίσεων της ομάδας καλαθοσφαίρισης (basket) της Λέσβου που εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...