Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παρασκευή, 25 Απρίλιος 2008 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25-04-2008 "Συνάντηση του Δ.Σ της Ένωσης με τον Αρχηγό του Π.Σ.".

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μυτιλήνη 25/04/2008

 

Αριθ. Πρωτ. 50

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Την Δευτέρα 21 Απριλίου 2008 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης πραγματοποίησε συνάντηση με τον αξιότιμο κ. Αρχηγό του Π.Σ. Αντιστράτηγο Αθανάσιο Κοντοκόστα του στο γραφείο του, στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.


Το κύριο θέμα που τέθηκε ήτανε η εξαναγκαστική μη αμειβόμενη υπερεργασία υπό μορφή επιφυλακής ή πρόσθετης υπηρεσίας, που καλούμαστε να εκτελέσουμε κατά παράβαση του νομίμου και θεσμοθετημένου ωραρίου, με πρόφαση τα στάδια επιφυλακής και τον υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, κατά την αντιπυρική περίοδο.


Οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι του Βορείου Αιγαίου έχουν κληθεί κατά περιόδους να αντιμετωπίσουν μεγάλα και δύσκολα συμβάντα, φέρνοντας τα εις πέρας με επιτυχία αποδεικνύοντας την αξία, την εργατικότητα και τον υπερβάλλοντα ζήλο τους, ικανοποιώντας έτσι την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τιμής προς την Πατρίδα και το Πυροσβεστικό Σώμα, ευθύνης και σεβασμού προς τον Συνάνθρωπο και τον Εαυτό τους, αλλά και της υπερβολικής αγάπης για τον Τόπο τους.


Όμως θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός, εν έτη 2008 να μας επιβάλουν σε επιφυλακή ή πρόσθετη υπηρεσία (σε μια προσπάθεια ¨μπάλωσης¨ των κενών σε προσωπικό) και αυτό χωρίς να έχει εμπλακεί η υπηρεσία μας σε συμβάν, αλλά μόνο και μόνο επειδή το απαιτεί ένας μη ρεαλιστικός αντιπυρικός σχεδιασμός, μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι υψηλός.


Ζητάμε απλά τα αυτονόητα, να εργαζόμαστε στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και να μην γίνεται καταπάτηση του ωραρίου μας, κάτι που είναι επικίνδυνο εκτός του άλλων και για την προσωπική (σωματική και ψυχική) μας ακεραιότητα. Αλλά και εάν οι ανάγκες το ζητούν να εργαστούμε υπερωριακά, τότε να εργαζόμαστε μέσα σε ανθρώπινα πλαίσια λαμβάνοντας τις αντίστοιχες ανταμοιβές των άλλων δημοσίων υπαλλήλων του Ελληνικού Κράτους.


Από τη μεριά του ο Αρχηγός μας είπε ότι κατανοεί κ συμμερίζεται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι τοπικά αλλά και ανά την Ελλάδα αλλά και συγκεκριμένα ότι θα κάνει και ο ίδιος παρέμβαση προς τον κ. Περιφερειακό Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου Αιγαίου, (το όποιο όπως ενημερωθήκαμε έγινε ήδη, οπότε περιμένουμε τώρα να δούμε στην πράξη πως θα λειτουργήσει η Υπηρεσία μας).


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Αρχηγό μας για την άμεση ανταπόκριση του στο πρόβλημα μας, για τον ανθρώπινο και προσιτό χαρακτήρα του, αλλά και για την αναγνώριση στην αξία και στην σπουδαιότητα του πυροσβέστη και συγκεκριμένα μας είπε ...οι πυροσβέστες παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στην μηχανή της πυρόσβεσης της χώρας και αν δεν δουλέψουν αυτοί τότε όσο ικανός και αν είναι ο Αρχηγός δεν θα υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μας εξήγησε ακόμα ότι το έργο μας φέτος θα είναι δύσκολο και μετά το περσινό καλοκαίρι είμαστε στο μάτι του κυκλώνα και θα γίνουμε τα εξιλαστήρια θύματα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά φέτος.


Στη συνέχεια σε σειρά ερωτημάτων που του θέσαμε σχετικά με το εάν θα καλυφτούν τα κενά που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε προσωπικό αλλά και σε μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και αν θα μπορέσουν να μετακινηθούν οι υπάλληλοι που βρίσκονται στα νησιά και έχουν σε άλλο μέρος τόπο συμφερόντων μας απάντησε τα εξής.


Ότι η πρόθεση της φυσικής ηγεσίας είναι να δώσει προτεραιότητα στην νησιωτική χώρα και να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα κενά με τα άτομα που θα προσληφθούν από τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν και οι υπάλληλοι που βρίσκονται στα νησιά και έχουν σε άλλο μέρος τόπο συμφερόντων, να μετακινηθούν. Ενώ μας ενημέρωσε ότι μέχρι τέλους Μαΐου θα μας χορηγηθεί ¨κάποιος¨ ατομικός εξοπλισμός καθώς και την προσωπική του δέσμευση για αποστολή μηχανολογικού εξοπλισμού όταν παραληφτεί από το Π.Σ.


Τέλος το Δ.Σ. της Ένωσης ευχαριστώντας τον κ. Αρχηγό που μας δέχτηκε (παρά το σύντομο της ενημέρωσης για την συνάντηση, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις φωτιές στην Κρήτη και παρόλο τον φόρτο εργασίας), προέβηκε σε αναμνηστική φωτογραφία και αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις ...αναμένοντας πλέον τις εξελίξεις.

Με Εκτίμηση


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΙΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                 ΚΑΡΙΜΑΛΛΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΕΤΟΥ

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Ευχαριστήριο Προς Τους Χορηγούς
    EΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΔ/νση: 1ο χλμ Μυτιλήνης-Θερμής (Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης), ΤΚ81100, Μυτιλήνη - ΛέσβοςΤηλ. 2251400355, Φαξ: 2251400355, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., website: www.eypspba.gr,Τηλ: Προέδρου 6974116960   Τηλ. Γραμματέα 6948806954            …

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

  • Προσφορά από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
    Προσφορά από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ Ημερομηνία:02/12/2022Προς : ΈνωσηΥπαλήλλων Πυροσβεστικού σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Θέμα: ΠροσφοράΑξιότιμοι κύριοι, Με την παρούσα επιστολή και στα πλαίσια της καλής μας θέλησης, θα θέλαμε να παραθέσουμε την προσφορά μας στο δυναμικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας του…

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...