Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Τρίτη, 26 Απρίλιος 2016 13:43

Συνταξιοδοτικό: Εξαγορά μάχιμης πενταετίας και πλασματικών χρόνων - Πόσο θα κοστίσει;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην παρ 2 του άρθρου 15 του ασφαλιστικού που κατατέθηκε με τον τριπλασιασμό (από 6,67% γίνεται 20% επί των τελευταίων συντάξιμων αποδοχών-μεικτά) του κόστους εξαγοράς της μάχιμης πενταετίας και των πλασματικών χρόνων, για όσους έχουν καταταγεί μετά την 1 Οκτ 1990 και αποστρατεύονται με δικαίωμα άμεσης καταβολής σύνταξης, ελάχιστα θα είναι τα στελέχη που θα εξαγοράσουν αυτά τα χρόνια, καθώς το κόστος κρίνεται απαγορευτικό.

Ούτε το ΕΦΑΠΑΞ που θα λάβουν τότε δεν θα επαρκεί για να καταλάβουν αυτές τις εισφορές.

Τι θα συμβεί; «κανένα στέλεχος πριν τα 58 έτη δεν θα υποβάλλει αίτηση για σύνταξη!»

Θα οδηγηθούν όλα τα στελέχη στη συμπλήρωση 40 ετών πραγματικής υπηρεσίας που θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης!

Συγκεκριμένα τα στελέχη που εισήλθαν στις ΕΔ μετά την 1-10-1990 και έως 31-12-1995 και δικαιούνται να βγουν στη σύνταξη με 32 έτη και εξαγορά 8 ετών θα αναγκαστούν να παραμείνουν άλλα 8 χρόνια και να βγουν με την συμπλήρωση 40 ετών!

Για όσους εισήλθαν στις ΕΔ μετά την 1-1-1996 δικαιούνται σύνταξη με συμπλήρωση 35 ετών πραγματικής υπηρεσίας και εξαγορά 5 ετών. Και εδώ δηλαδή ΑΝ δεν εξαγοραστούν αυτά τα 5 έτη τα στελέχη θα πρέπει να παραμείνουν 40 ετη. Θα γίνει αυτό που έλεγαν « κανένα στέλεχος πριν τα 58 έτη για σύνταξη!» Βγαίνω αληθινός σε αυτό που έλεγα πριν τον Αύγουστο 2015 «ξεχάστε το 32+8 ή το 35+5 καθώς είναι σύνταξη στα 40 έτη ή στο 60 έτος της ηλικίας, καθώς όταν θα έρθει εκείνη η ώρα με την συμπλήρωση δηλαδή 32 ή 35 ετών θα δούμε αν θα υπάρχει η δυνατότητα να εξαγοραστούν αυτά τα χρόνια.

Το επόμενο που μένει για να χρυσώσει το χάπι στου καταταγέντες 1990-1992 είναι να τους πουν ότι εγώ καταθέτω τροπολογία που θα φεύγετε και εσείς με 25 έτη και ποινή 6 έως 8 χρόνια. Βεβαία για το εξαγοράσιμη δεν θα ειπωθεί κουβέντα!!! Και θα τους λένε σας το έκανα!

Δείτε στον πίνακα τα ποσά με το κόστος εξαγοράς 5 και 8 ετών. Όπου καταλογιστέο ποσό νοούνται οι τελευταίες συντάξιμες αποδοχές (μεικτό ποσό όπου και υπολογίζεται η εξαγορά και μην μπερδεύεστε και λέτε είναι μεγάλο το καταλογιστέο γιατί το καθαρό ποσό της σύνταξης είναι χαμηλότερα κατά 30-40%).
Άντε και να πει ένα στέλεχος να εξαγοράσει αυτά τα 8 χρόνια με παρακράτηση αυτού του ποσού από την σύνταξη. Θα του παρακρατάνε πχ σ ένα στέλεχος που έχει μεικτές συντάξιμες αποδοχές 2.000€ σε ηλικία πχ 53 ετών και για 8 χρόνια κάθε μήνα 400€ . Θα αντέξει οικονομικά; Και για να τα λέμε όλα αν κάποιος αποφασίσει να πληρώσει εφάπαξ το ποσό εξαγοράς τότε θα έχει έκπτωση 15% . Δηλαδή για το παράδειγμα μας αντί για 38.400€ θα πληρώσει 32.640€.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ.
    Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς ΑΕ , για την υποστήριξή της, η οποία ανέλαβε το κόστος δημιουργίας των εμφανίσεων της ομάδας καλαθοσφαίρισης (basket) της Λέσβου που εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...