Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Τρίτη, 06 Σεπτέμβριος 2016 21:44

Νεκρός από ανατροπή ερπυστριοφόρου στρατιωτικός από τη μονάδα Μανταμάδου,Λέσβου.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

 

 

Θανατηφόρο δυστύχημα το απόγευμα στη Λέσβο κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης. Ερπυστριοφόρο όχημα που κατευθυνόταν στο Καμένο Δάσος για προγραμματισμένη στρατιωτική άσκηση , ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό δεύτερου ατόμου , πλήρωμα που βρισκόταν μέσα στο άρμα τύπου Μ113 και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

 

Ο άτυχος στρατιωτικός 38 ετών από την Άρτα υπηρετούσε στη μονάδα του Μανταμάδου , ενώ ΕΔΕ διέταξε ο διοικητής της 98 ΑΔΤΕ.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΣ:

«Ενημερώνουμε ότι, την Τρίτη 06 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 18:15, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας στη Λέσβο, ερπυστριοφόρο όχημα Μονάδας της 98 ΑΔΤΕ ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του, ΕΜΘ Επιλοχία Μ.Κ. Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται αρμοδίως.


Το ΓΕΣ εκφράζει συλλυπητήρια στους οικείους του Συναδέλφου.»

 

 

 

Το 265 Τάγμα από το Μανταμάδο ξεκινούσε μια νυχτερινή άσκηση, όπως κάνουν όλες οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Η άσκηση προέβλεπε πέρασμα μέσα από ειδικές "πολεμικές οδούς", δηλαδή μέσα από χωμάτινες διαδρομές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η ερπύστρια του άρματος κόλησε σε κάποιο αυλάκι με αποτέλεσμα να κλειδώσει και να κάνει το άρμα να εκτραπεί.

Ο αρχηγός του πληρώματος πρόφθασε μέσα σε δευτερόλεπτα και κλείστηκε στη θέση του, την ώρα που έκλεινε το καπάκι και του χτυπούσε στα χέρια, προκαλώντας του εκτεταμένα κατάγματα.

Ο αδικοχαμένος επιλοχίας που ήταν οδηγός, δεν πρόφθασε να ενεργοποιήσει το μοχλό ασφαλείας του καθίσματος για να βυθιστεί μέσα στο άρμα για να προφυλαχθεί, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Πρόσθετες Πληροφορίες

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ.
    Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς ΑΕ , για την υποστήριξή της, η οποία ανέλαβε το κόστος δημιουργίας των εμφανίσεων της ομάδας καλαθοσφαίρισης (basket) της Λέσβου που εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...