Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Τετάρτη, 14 Μάιος 2014 00:00

Έγγραφο 14-05-2014 - «Έλλειψη προσωπικού»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Μυτιλήνη 14-05-2014                                        

                                                         Προς: Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

     Αντιστράτηγο Παπαγεωργίου Βασίλειο

Αριθ. Πρωτ.   18                      

                                 Κοιν/ση: 1) Δ/τες ΠΕ.ΠΥ.Δ. Π.Υ. και

                                                                                       Π.Κ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου

                              2) Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

                                      3) Μέλη της Ένωσης

 

 

Θέμα: « Έλλειψη προσωπικού ».

 

Κύριε Αρχηγέ

Όπως γνωρίζετε η περιοχή ευθύνης της περιφέρειας μας, αν και είναι από τις πιο επικίνδυνες από άποψη δασικών πυρκαγιών, όπως προκύπτει και από το Προεδρικό Διάταγμα 575/1980, και ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και των νησιών μεταξύ τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η δυνατότητα ενίσχυσης από άλλες υπηρεσίες να καθίσταται πολύ δύσκολη.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το πυροσβεστικό έργο και θέτουν σε κίνδυνο τη υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων. Παράλληλα δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της περιφέρειας μας και κατ’ επέκταση στην ασφαλή και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, αφού με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτουμε καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε συμβάν προκύψει.

Ακόμα και για μια απλή εξακρίβωση συμβάντος όταν δεν εργάζονται Π.Π.Υ. σε πολλά κλιμάκια η βάρδια φτάνει ίσα-ίσα για να επανδρωθεί η Α έξοδος, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επάνδρωσης άλλου οχήματος, ούτε καν η κάλυψη της απαραίτητης και προβλεπόμενης θέσης του τηλεφωνητή, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Π.Κ. Πλωμαρίου Λέσβου και στο Π.Κ. Ραχών Ικαρίας.

Κύριε Αρχηγέ, ως υπεύθυνο συνδικαλιστικό όργανο, συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες τόσο των συναδέλφων μας, όσο και κατοίκων των νησιών μας οι οποίοι έχουν υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 225 νεοπροσληφθέντων συναδέλφων και την επικείμενη τοποθέτηση τους στις υπηρεσίες του Σώματος, ζητάμε από την ηγεσία του Π.Σ.: Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν σε Π.Υ. & Π.Κ. της περιφέρειας μας καθώς και την αποκατάσταση των συναδέλφων που για πολλά έτη υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, με αρνητικές συνέπειες για την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.

 

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ.
    Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς ΑΕ , για την υποστήριξή της, η οποία ανέλαβε το κόστος δημιουργίας των εμφανίσεων της ομάδας καλαθοσφαίρισης (basket) της Λέσβου που εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

  • Προσφορά από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
    Προσφορά από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο ΚΑΝΤΑΡΤΖΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ Ημερομηνία:02/12/2022Προς : ΈνωσηΥπαλήλλων Πυροσβεστικού σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Θέμα: ΠροσφοράΑξιότιμοι κύριοι, Με την παρούσα επιστολή και στα πλαίσια της καλής μας θέλησης, θα θέλαμε να παραθέσουμε την προσφορά μας στο δυναμικό της πυροσβεστικής υπηρεσίας του…

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...