Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

1903 νέοι υποψήφιοι Εθελοντές Πυροσβέστες

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Θέμα: «1903 νέοι υποψήφιοι Εθελοντές Πυροσβέστες»

1903 νέοι υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες είναι ο αριθμός ο οποίος θα εκπαιδευτεί στη 12η εκπαιδευτική σειρά έτους 2023-2024.

Ο αριθμός αυτός είναι απτό δείγμα για τη δυναμική η οποία έχει αναπτυχθεί πλέον στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε σχέση με τον εθελοντισμό και αποτελεί αριθμό ρεκόρ, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός πως στη 10η εκπαιδευτική σειρά οι 2.685 υποψήφιοι οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν αφορούσαν δύο εκπαιδευτικά έτη, λόγω των μέτρων της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την σχετική διαταγή, η οποία εκδόθηκε χθες 15 Νοεμβρίου 2023, η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 21 Νοεμβρίου και πρέπει να ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου 2024.

Η εκπαιδευτική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ανά την επικράτεια και δύναται να πραγματοποιείται πρωινές ή και απογευματινές ώρες, καθημερινές ή και Σαββατοκύριακα.

Οι 1903 νέοι υποψήφιοι εθελοντές πυροσβέστες θα εκπαιδευτούν σε όλο το φάσμα της πυροσβεστικής τέχνης, της τεχνικής διάσωσης καθώς και των πρώτων βοηθειών σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, όπου στο πέρας της εκπαίδευσης θα υποβληθούν σε γραπτές και πρακτικές εξετάσεις με σκοπό την επιτυχή ολοκλήρωσή τους και την απόκτηση της ιδιότητας του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Με την απόκτηση δε της ιδιότητας θα κατανεμηθούν στις 22 Εθελοντικές και τις 250 Επαγγελματικές Υπηρεσίες ανά την επικράτεια και θα ενσωματωθούν στην ήδη υπάρχουσα υπηρετούσα δύναμη, η οποία αριθμεί το διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο των 4.000 εθελοντών πυροσβεστών.

Σχετικά Άρθρα

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!
Ανακοινώσεις

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α σας εύχεται καλές γιορτές και ένα χαρούμενο και δημιουργικό 2023 , με υγεία και προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική αρμονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ειδησιογραφία

Απαγόρευση χρήση πυρός από 15-04-2024 στις Περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για το μπάζωμα στα Τέμπη, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο