Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

270 στρέμματα καμένη γη άφησε η φωτιά σε Ρεστά – Καρυές

270 στρέμματα καμένη γη άφησε η φωτιά σε Ρεστά - Καρυές

270 καμένα στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή των Καρύων.

Ανάμεσα σε αυτά και αρκετά στρέμματα που είχαν αναδασωθεί μετά την μεγάλη πυρκαγιά το 1998 στην περιοχή, ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Χίου Σταύρος Καπελαρίδης.

Ο ίδιος τόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν για να προστατευθούν τα σπίτια του οικισμού ενώ μετά τις 4 το απόγευμα η όλη επιχείρηση συντονιζόταν από τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος.

Τη μάχη της κατάσβεσης έδωσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ ακόμη και σήμερα παραμένουν 5 οχήματα με 40 άνδρες στην περιοχή, λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δημιουργεί η έντονη ζέστη.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Χίου υπογράμμισε την ανάγκη καθαρισμού των εκτάσεων από τους ιδιοκτήτες τους λέγοντας ότι στην συγκεκριμένη πυρκαγιά των Καρυών τα μισά χωράφια ήταν ακαθάριστα.

Πηγή: alithia.gr

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο