Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

270 στρέμματα καμένη γη άφησε η φωτιά σε Ρεστά – Καρυές

270 στρέμματα καμένη γη άφησε η φωτιά σε Ρεστά - Καρυές

270 καμένα στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων άφησε πίσω της η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή 7 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή των Καρύων.

Ανάμεσα σε αυτά και αρκετά στρέμματα που είχαν αναδασωθεί μετά την μεγάλη πυρκαγιά το 1998 στην περιοχή, ανέφερε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Χίου Σταύρος Καπελαρίδης.

Ο ίδιος τόνισε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έγιναν για να προστατευθούν τα σπίτια του οικισμού ενώ μετά τις 4 το απόγευμα η όλη επιχείρηση συντονιζόταν από τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού σώματος.

Τη μάχη της κατάσβεσης έδωσαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ ακόμη και σήμερα παραμένουν 5 οχήματα με 40 άνδρες στην περιοχή, λόγω και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που δημιουργεί η έντονη ζέστη.

Ο Διοικητής της Π.Υ. Χίου υπογράμμισε την ανάγκη καθαρισμού των εκτάσεων από τους ιδιοκτήτες τους λέγοντας ότι στην συγκεκριμένη πυρκαγιά των Καρυών τα μισά χωράφια ήταν ακαθάριστα.

Πηγή: alithia.gr

Σχετικά Άρθρα

Ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων
Ομοσπονδίας

Θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας – Είναι η αρχή του τέλους;

Πραγματοποιήθηκε η αναμενόμενη συνάντηση των Προέδρων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, με αντικείμενο τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο