Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Μεγάλη φωτιά σε ελαιώνα στη Μόρια Λέσβου

Μεγάλη φωτιά σε ελαιώνα στη Μόρια Λέσβου

Μεγάλη επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς στη Μόρια της Λέσβου, με τη συμμετοχή μεγάλων επίγειων δυνάμεων και αεροσκαφών. Η φωτιά κινείται γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων. Γίνεται προσπάθεια οριοθέτησής της πριν πέσει το σκοτάδι.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη στις 15.30 το απόγευμα στην περιοχή της Μόριας, σε ελαιώνα στα όρια του οικισμού. Οι ισχυροί άνεμοι πολύ γρήγορα δυνάμωσαν τη φωτιά η οποία έχει επεκταθεί σε ένα ολόκληρο λόφο και κινείται προς την περιοχή της Λάρσου και προς το ξενοδοχείο Mytilana.

Ήδη βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής ενώ επιχειρεί αεροσκάφος καθώς και πυροσβεστικό ελικόπτερο τα οποία παλεύουν να περιορίσουν το μέγεθος της φωτιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η περιοχή είναι αρκετά δύσβατη και επιχειρούν εκεί πεζοπόρα τμήματα. Σε κάθε περίπτωση προς το παρόν δε φαίνεται να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ή απειλή για κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη φωτιά της Μόριας επιχειρούν 21 πυροσβέστες, 7 οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. Συνιστάται στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Στην περιοχή βρίσκονται και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μυτιλήνης και της Περιφέρειας Βορείου αιγαίου. Ειδικότερα ο Δήμος Μυτιλήνης είναι εκεί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Νίκο Καρασάββα και Σωτήρη Μαρινάτο μαζί με μηχανήματα και υδροφόρες ενώ και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι εκεί με τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρώνη.

Μηχάνημα της Περιφέρειας ανοίγει δρόμο ενώ και ένα βυτιοφόρο με πέντε τόνους νερού βρίσκεται εκεί για την ενίσχυση του έργου της πυροσβεστικής. Δυναμικά στην προσπάθεια συμμετέχουν κάτοικοι της περιοχής, εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικά κλιμάκια του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λέσβος είναι σε υψηλό βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά από την Τρίτη αφού στο νησί πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι ενώ επικρατεί ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες.

Πηγή: stonisi.gr

Σχετικά Άρθρα

Ομοσπονδίες Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων
Ομοσπονδίας

Θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας – Είναι η αρχή του τέλους;

Πραγματοποιήθηκε η αναμενόμενη συνάντηση των Προέδρων των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, με αντικείμενο τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο