Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο, τραυματίστηκε πυροσβέστης

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Θέμα: «Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Θάσο. Εκκενώθηκαν δύο μοναστήρια. Τραυματίστηκε πυροσβέστης.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στο «Kokkinokavalas.gr», ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μορφίδης. «Στην Κυβέρνηση περιμένουν την υποβολή σχετικού αιτήματος από τον δήμαρχο Θάσου, Κώστα Χατζηεμμανουήλ» για να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το κύριο πρόβλημα που καθιστά την πυρκαγιά ανεξέλεγκτη είναι τα πολλά μέτωπά της. Οι φλόγες έχουν φτάσει 200 μέτρα από το χωριό του Πρίνου, όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να περισώσουν την γεώτρηση του χωριού, και εκτίνεται σε ολόκληρο το βουνό, πλησιάζοντας τα ορεινά χωριά Καζαβίτι, Σωτήρος, Ραχώνι και Μαριές.

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την μετάβαση στο νησί καθώς δεν επιτρέπουν την εκτέλεση της πορθμειακής γραμμής Καβάλα-Πρίνος.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης.

Κατά την επιχείρηση της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά. Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια δημιουργίας αντιπυρικής ζώνης στην περιοχή Κάστρο Λιμεναρίων, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του. Με μεγάλη δυσκολία και με όχημα 4×4 επετεύχθη η μεταφορά του σε ασθενοφόρο. Ο πυροσβέστης διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου διεγνώσθη συντριπτικό κάταγμα του ποδιού του και, λόγω της απαίτησης χειρουργικής επέμβασης, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Εκκενώθηκαν μοναστήρια – Πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση.

Προληπτικά εκκενώθηκαν τα μοναστήρια του Αγίου Παντελεήμονα και του Αρχαγγέλου, δυσκολίες υπάρχουν στην προσέγγιση πολλών ορεινών οικισμών λόγω των πυκνών καπνών, ενώ σε πάρα πολλές περιοχές του νησιού έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση από το μεσημέρι.

Στη Θάσο επιχειρούν πλέον 106 πυροσβέστες και 37 άτομα, 53 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 11 υδροφόρες και τρία μηχανήματα ΟΤΑ. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ισάριθμα ελικόπτερα. Στο νησί έχει μεταβεί και η Α’ ΕΜΑΚ, ενώ μεταφέρονται και μονάδες του Στρατού από την Κομοτηνή και τη Λάρισα, για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης.

Καλύτερη η εικόνα στο Άγιο Όρος.

Στο Άγιο Όρος που επίσης έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από νωρίς τω πρωί του Σαββάτου εξαιτίας κεραυνών, στην ευρύτερη περιοχή της Μονής Χιλανδαρίου, η εικόνα της πυρκαγιάς είναι σαφώς καλύτερη, δεν κινδυνεύουν μοναστήρια και μάλιστα οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής τονίζουν πως εάν δεν έπνεαν στην περιοχή επίσης δυνατοί άνεμοι, ίσως η φωτιά τώρα να είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο έχει περιοριστεί κατά πολύ και είναι αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία της.
Στο σημείο επιχειρούν πλέον και τις ενισχύσεις που επίσης έχουν φτάσει, 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρο τμήμα και ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο