Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Από τις 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος στη Λέσβο

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Θέμα: «Από τις 15 Απριλίου η αντιπυρική περίοδος στη Λέσβο»

Νωρίτερα θα ξεκινήσει φέτος η αντιπυρική περίοδος λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, της ανομβρίας και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών για την εποχή, όπως σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Λέσβου, Παναγιώτης Μπιμπούδης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ότι η αντιπυρική περίοδος θα ξεκινήσει 15 Απριλίου.  

Ο κ. Μπιμπούδης επέστησε την προσοχή για την καύση υπολειμμάτων αγροτικών καλλιεργειών, καθώς καθημερινά πλέον η πυροσβεστική υπηρεσία καλείται να αντιμετωπίσει περιστατικά που ξεφεύγουν των ανθρωπίνων δυνατοτήτων.

Οι καύσεις πρέπει να γίνονται πρωί, λαμβάνοντας τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφάλειας και καλό είναι να ενημερώνεται η πυροσβεστική υπηρεσία. Επίσης να μην υπερεκτιμώνται οι ανθρώπινες δυνατότητες και να ζητείται βοήθεια και η παρουσία κι άλλων ατόμων όπου χρειάζεται.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί πότε θα φτάσουν τα πτητικά μέσα που θα καλύψουν τα νησιά. Συνήθως τοποθετούνται αρχές Ιουνίου αλλά λόγω των κλιματολογικών συνθηκών , πιθανώς να τοποθετηθούν νωρίτερα.

Συντάκτης: Τζινέλλη Μυρσίνη 

Σχετικά Άρθρα

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!
Ανακοινώσεις

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α σας εύχεται καλές γιορτές και ένα χαρούμενο και δημιουργικό 2023 , με υγεία και προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική αρμονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο