Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Άσκηση αντιμετώπισης φωτιάς με τον προσομοιωτή Fire Dragon

Άσκηση αντιμετώπισης φωτιάς με τον προσομοιωτή Fire Dragon

Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε κλειστό χώρο, με τη βοήθεια εξομοιωτή αστικών πυρκαγιών "Fire Dragon".

Εντυπωσιακή άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς σε κλειστό χώρο, με τη βοήθεια προσομοιωτή πυρκαγιάς Fire Dragon πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μυτιλήνης. Οι πυροσβέστες κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίζουν περιστατικό φωτιάς και ν’ απεγκλωβίσουν ένα βρέφος στον προσομοιωτή σε πραγματικές συνθήκες, με υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλή ορατότητα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει τεχνικές αντιμετώπισης πυρκαγιών κλειστών χώρων και διαμερισμάτων με τη χρήση του εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς, αναπαριστώντας δύσκολα σενάρια σε πολύ κλειστό χώρο με εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και καπνό. Τον αυτοκινούμενο εξομοιωτή συνθηκών πυρκαγιάς πλαισιώνει ομάδα υποστήριξης, η οποία έχει εκπαιδευτεί ειδικά για τον σκοπό αυτό και περιλαμβάνει εκπαιδευτές για το θεωρητικό και πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης, αλλά και τεχνική ομάδα υποστήριξης.

Πριν από τη Λέσβο το “Fire Dragon” θα επισκεφτεί τη Σάμο και τη Χίο και όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου

«Η έλευση του εξομοιωτή αστικών πυρκαγιών είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την εκπαίδευση του προσωπικού μας σε δύσκολες συνθήκες, όπως υπάρχουν πολλές φορές στα συμβάντα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Θα τους δώσει εμπειρία και ας μην ξεχνάμε ότι η συνεχής εκπαίδευσης είναι απαιτούμενο και ζητούμενο για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Πηγή: nealesvou.gr, aeolos.tv
Σύνταξη: Ντίνα Βερβέρη

Σχετικά Άρθρα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ειδησιογραφία

Απαγόρευση χρήση πυρός από 15-04-2024 στις Περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για το μπάζωμα στα Τέμπη, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο