Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Άσκηση ετοιμότητας με απεγκλωβισμό από τροχαίο ατύχημα και κατάσβεση πυρκαγιάς!

Άσκηση ετοιμότητας με απεγκλωβισμό από τροχαίο ατύχημα και κατάσβεση πυρκαγιάς!

Π.Υ. Μυτιλήνης: Άσκηση ετοιμότητας με απεγκλωβισμό από τροχαίο ατύχημα και κατάσβεση πυρκαγιάς (video)

Άσκηση ετοιμότητας αντιμετώπισης συνεπειών πυρκαγιάς μετά από τροχαίο ατύχημα και διάσωση επιβαινόντων με επιλεγμένο πεδίο άσκησης τον κόμβο Λάμπου Μύλων με Πηγή, πραγματοποίησε την Παρασκευή το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης.

Οι πυροσβέστες και οι διασώστες του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης εκπαιδεύτηκαν στον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ατόμων καθώς και στην αντιμετώπιση πυρκαγιάς συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Η αύξηση είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας καθώς υπήρχαν τρεις ενήλικες και ένα βρέφος εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια των δύο οχημάτων. Το ένα όχημα βρισκόταν γυρισμένο σε πλάγια θέση, ενώ στο τρίτο όχημα κατά τη διάρκεια της διάσωσης εκδηλώθηκε πυρκαγιά.

Σενάριο άσκησης

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης δέχεται κλήση από κινητό τηλέφωνο για τροχαίο ατύχημα στο 14ο χλμ της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Καλλονής και συγκεκριμένα στον κόμβο Λάμπου Μύλων με Πηγή συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά δύο Ι.Χ. επιβατικά οχήματα όπου στο ένα όχημα υπάρχουν 2 εγκλωβισμένα άτομα και στο δεύτερο 1 άτομο. Λίγα λεπτά αργότερα ένας δεύτερος διερχόμενος από τον τόπο του συμβάντος επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης και αναφέρει ότι έτερο όχημα προσέκρουσε σε ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα του τροχαίου ατυχήματος. Κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού των θυμάτων εκδηλώνεται στο τρίτο όχημα πυρκαγιά λόγω διαρροής καυσίμου.

Πηγή: ertnews.gr
Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο