Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Δραματική διάσωση βρέφους τριών μηνών στον Πειραιά

Δραματική διάσωση βρέφους τριών μηνών στον Πειραιά

Θέμα: «Δραματική διάσωση βρέφους τριών μηνών στον Πειραιά»

Στο σημείο βρίσκονται οκτώ οχήματα της πυροσβεστικής – Έχουν γίνει ήδη εννιά απεγκλωβισμοί ενώ σώο έβγαλαν οι πυροσβέστες και ένα μωρό τριών το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν έξι παρά δέκα το απόγευμα όταν από το ισόγειο της πενταώροφης πολυκατοικίας άρχισαν να βγαίνουν καπνοί. Οι φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα με τους 24 πυροσβέστες και τα οκτώ οχήματα που έφτασαν στο σημείο να καταβάλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εντοπιστούν και να απεγκλωβιστούν τα άτομα που βρίσκονταν εντός των διαμερισμάτων.

Μέχρι στιγμής οι άνδρες της πυροσβεστικής έχουν βγάλει από την πολυκατοικία εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένα μωράκι μόλις τριών μηνών. Πρόκειται για τη συγκλονιστικότερη διάσωση κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που ακόμα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κοριτσάκι εκείνη την ώρα βρίσκονταν μαζί με τη μητέρα του στο σαλόνι του διαμερίσματος τους στον τρίτο όροφο.

Η μητέρα του βρέφους που είδε τους καπνούς από το κλιμακοστάσιο, αμέσως βγήκε στο μπαλκόνι και ζήτησε τη βοήθεια των πυροσβεστών οι οποίοι φορώντας μάσκες ανέβηκαν σε ύψος εννέα μέτρων και βοήθησαν την ανήμπορη μητέρα να δραπετεύσει από το φλεγόμενο κτίριο.

Η γυναίκα τότε τους ανέφερε ότι μέσα στο σαλόνι του σπιτιού τους υπάρχει η μόλις τριών μηνών κόρη της. Χωρίς να περάσουν λίγα δευτερόλεπτα οι πυροσβέστες σκαρφάλωσαν και πάλι στις σκάλες τους. Κατέβηκαν από το διαμέρισμα του τρίτου ορόφου και παρά τους καπνούς που είχαν ζώσει το εσωτερικό τους απεγκλώβισαν το μωράκι.

Εκτός όμως από τη μητέρα και το μικρό παιδί το οποίο, με ασθενοφόρο, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, οι άνδρες της πυροσβεστικές έσωσαν αλλά επτά άτομα που είχαν αποκλειστεί εντός των διαμερισμάτων τους. Πρόκειται για έξι γυναίκες κι έναν άνδρα.

Ακόμα και αυτή τη στιγμή οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις …εισβολές τους στα διαμερίσματα προκειμένου να εντοπίσουν ένα υπάρχει κάποιος ακόμα εγκλωβισμένος με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι όσα άτομα υπήρχαν μέσα στο πυρακτωμένο κτίριο να το έχουν εγκαταλείψει. Πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει ένα μεγάλο κομμάτι του Πειραιά, ενώ οι κάτοικοι της οδού Κουντουριώτης παρακολουθούν έντρομοι τα όσα διαδραματίζονται.

Πηγή: http://www.protothema.gr/

Σχετικά Άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο