Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Έγγραφο προς τον Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 18

Μυτιλήνη 14-05-2014

Προς:

Αρχηγό Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παπαγεωργίου Βασίλειο

Κοιν/ση:

1) Δ/τες ΠΕ.ΠΥ.Δ. Π.Υ. και

Π.Κ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου

2) Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ

3) Μέλη της Ένωσης

Θέμα: « Έλλειψη προσωπικού»

Κύριε Αρχηγέ

Όπως γνωρίζετε η περιοχή ευθύνης της περιφέρειας μας, αν και είναι από τις πιο επικίνδυνες από άποψη δασικών πυρκαγιών, όπως προκύπτει και από το Προεδρικό Διάταγμα 575/1980, και ενώ η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και των νησιών μεταξύ τους είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η δυνατότητα ενίσχυσης από άλλες υπηρεσίες να καθίσταται πολύ δύσκολη.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το πυροσβεστικό έργο και θέτουν σε κίνδυνο τη υγεία και την ασφάλεια των υπαλλήλων. Παράλληλα δημιουργούν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών της περιφέρειας μας και κατ’ επέκταση στην ασφαλή και απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες, αφού με τις λιγοστές δυνάμεις που διαθέτουμε καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε συμβάν προκύψει.

Ακόμα και για μια απλή εξακρίβωση συμβάντος όταν δεν εργάζονται Π.Π.Υ. σε πολλά κλιμάκια η βάρδια φτάνει ίσα-ίσα για να επανδρωθεί η Α έξοδος, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επάνδρωσης άλλου οχήματος, ούτε καν η κάλυψη της απαραίτητης και προβλεπόμενης θέσης του τηλεφωνητή, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο Π.Κ. Πλωμαρίου Λέσβου και στο Π.Κ. Ραχών Ικαρίας.

Κύριε Αρχηγέ, ως υπεύθυνο συνδικαλιστικό όργανο, συμμεριζόμενοι τις ανησυχίες τόσο των συναδέλφων μας, όσο και κατοίκων των νησιών μας οι οποίοι έχουν υποστεί τις καταστροφικές συνέπειες των δασικών πυρκαγιών τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης των 225 νεοπροσληφθέντων συναδέλφων και την επικείμενη τοποθέτηση τους στις υπηρεσίες του Σώματος, ζητάμε από την ηγεσία του Π.Σ.: Την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν σε Π.Υ. & Π.Κ. της περιφέρειας μας καθώς και την αποκατάσταση των συναδέλφων που για πολλά έτη υπηρετούν μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους, με αρνητικές συνέπειες για την οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.

Με Εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΡΑΛΑΙΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο