Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Επέκταση της κατ’ εξαίρεση οδήγησης κρατικών οχημάτων από ιδιώτες

Επέκταση της κατ' εξαίρεση οδήγησης κρατικών οχημάτων από ιδιώτες

Θέμα: «Επέκταση της κατ' εξαίρεση οδήγησης κρατικών οχημάτων από ιδιώτες»

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με σχετική εισήγησή της προς την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, επιδιώκει την επέκταση της παροχής έγκρισης για την κατ’ εξαίρεση οδήγηση οχημάτων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού από ιδιώτες και ειδικότερα από Ειδικευμένους Εθελοντές και μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στα οικεία Μητρώα, για διάστημα πέραν της αντιπυρικής περιόδου.

Αυτή τη στιγμή, βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου (Ν. 4250/2014 (ΦΕΚ 74 Α’)), η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται για δεδομένο χρονικό διάστημα, με δυνατότητα ανανέωσης και μόνο για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που ανακύπτουν κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.

Για τους Ειδικευμένους Εθελοντές και τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στα οικεία Μητρώα, η έγκριση για κατ’ εξαίρεση οδήγηση μπορεί να ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, χωρίς να είναι απαραίτητη η ανανέωση της.

Με την επέκταση της χρονικής διάρκειας της κατ’ εξαίρεση οδήγησης, επιτυγχάνεται μεγαλύτερη αποκόμιση οφέλους από τη δράση της Κοινωνίας των Πολιτών και όπως είναι φυσικό αυξάνεται συνολικά η αποτελεσματικότητα του συστήματος διαχείρισης εκτάκτων αναγκών, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και της αντιμετώπισης των συνεπειών από φυσικές και άλλες καταστροφές.

Επιπλέον με τη παρέμβαση αυτή βελτιστοποιείται και η αξιοποίηση του μηχανοκίνητου εξοπλισμού των Ο.Τ.Α., καθώς θα μπορεί να είναι διαθέσιμος καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Πηγή: http://civilprotection.gr

Σχετικά Άρθρα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ειδησιογραφία

Απαγόρευση χρήση πυρός από 15-04-2024 στις Περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για το μπάζωμα στα Τέμπη, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο