Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν QR Code στα παρμπρίζ τους

Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν QR Code στα παρμπρίζ τους

Θέμα: «Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν QR Code στα παρμπρίζ τους»

Ένα απλό αυτοκόλλητο τοποθετημένο στο παρμπρίζ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην περίπτωση ενός σοβαρού τροχαίου ατυχήματος, εξασφαλίζοντας απαραίτητες λεπτομέρειες για την ασφαλή επέμβαση των σωστικών συνεργείων.

Ένα σύγχρονο αυτοκίνητο είναι κατά κανόνα και ένα ασφαλέστερο αυτοκίνητο, μιας και η προσπάθεια των κατασκευαστών να μειώσουν τις πιθανότητες εμπλοκής σε ένα σοβαρό ατύχημα και της πρόκλησης ενός τραυματισμού.

Η προσπάθεια αυτή επιβάλλει την εξέλιξη όλων των μερών του αυτοκινήτου, ακόμα και εκείνων που δεν φαντάζουν από μόνα τους αρκετά ώστε να κάνουν τη διαφορά.

Σε αυτή την κατηγορία των εξαρτημάτων ανήκουν και τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, τα οποία ακολουθούν τις τεχνολογικές εξελίξεις επιχειρώντας να δώσουν λύσεις σε προβλήματα που στο παρελθόν απλούστατα δεν υπήρχαν.

Ένα από αυτά είναι η πολυπλοκότητα των σύγχρονων οχημάτων και ειδικότερα των plug-in υβριδικών και των ηλεκτρικών. Οι συγκεκριμένες κατηγορίες αυτοκινήτων καθιστούν οποιαδήποτε παρέμβαση εξαιρετικά επικίνδυνη, εξαιτίας της παρουσίας των μπαταριών και του ρεύματος υψηλής τάσης.

Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν QR Code στα παρμπρίζ τους

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κατασκευαστές τοποθετούν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων ένα QR Code, το οποίο από τη στιγμή που τα σωστικά συνεργεία το σκανάρουν αποκτούν πρόσβαση στα «Blueprints» του αυτοκινήτου και ενδεχομένως σε χρήσιμες υποδείξεις.

Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνεται η διαδικασία διάσωσης-απεγκλωβισμού των επιβατών του αυτοκινήτου, ενώ περιορίζονται και οι πιθανότητες πρόκλησης κάποιου τραυματισμού από τα ίδια τα ηλεκτροφόρα ή μη μέρη του οχήματος.

Σύμφωνα με σχετική έρευνα, η μείωση του χρόνου που απαιτείται για τη διάσωση των επιβατών ενός οχήματος που έχει εμπλακεί σε ένα σοβαρό ατύχημα μπορεί να σώσει τη ζωή περισσότερων από 2.500 ατόμων τον χρόνο στους δρόμους της Ευρώπης.

Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν QR Code στα παρμπρίζ τους

 

Για παράδειγμα αν τα σωστικά συνεργεία επιχειρήσουν να αφαιρέσουν ή να κόψουν το τμήμα ενός οχήματος το οποίο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι υψηλής αντοχής τότε είναι προφανές ότι η όλη διαδικασία θα καθυστερήσει.

Αντιθέτως επιλέγοντας ένα άλλο σημείο, τότε το επιθυμητό αποτέλεσμα θα επιτευχθεί ταχύτερα, αυξάνοντας και τις πιθανότητες επιτυχίες του όλου εγχειρήματος.

Στην περίπτωση που το όχημά σας δεν διαθέτει στο παρμπρίζ το QR Code τότε οι ειδικοί προτείνουν να εκτυπώσετε το έντυπο ασφαλείας που οφείλει να παρέχει ο κατασκευαστής του και να το τοποθετήσετε σε ένα από τα δύο σκιάδια.

Υπάρχει βέβαια και τρόπος να προμηθευτείτε το QR Code, απευθυνόμενοι σε ανεξάρτητες εταιρείες με κόστος το οποίο ανέρχεται στα 20 ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση φροντίστε ώστε το αυτοκόλλητο να τοποθετηθεί σε εμφανή θέση, χωρίς ωστόσο να περιορίζει την ορατότητα του οδηγού.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ορισμένοι κατασκευαστές επιλέγουν άλλα σημεία του αμαξώματος ώστε να τοποθετήσουν το QR Code, όπως η μεσαία κολόνα του αυτοκινήτου και το πορτάκι της τάπας βενζίνης.

Γιατί τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν QR Code στα παρμπρίζ τους

Πηγή: https://www.carandmotor.gr/

Σχετικά Άρθρα

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!
Ανακοινώσεις

Καλό Πάσχα & Καλή Ανάσταση!

Το Δ.Σ. της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α σας εύχεται καλές γιορτές και ένα χαρούμενο και δημιουργικό 2023 , με υγεία και προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική αρμονία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο