Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Η Ομιλία του Αντιπροέδρου στο 26ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ

Η Ομιλία του Αντιπροέδρου στο 26ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ

Η Ομιλία του Αντιπροέδρου στο 26ο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ

Κύριε Πρόεδρε κύριε Γενικέ, σεβαστό ΔΣ της Ομοσπονδίας, αγαπητοί Σύνεδροι.

Νιώθω συγκινημένος που, μετά από πολλά χρόνια, βρίσκομαι στο Συνέδριο της ΠΟΕΥΠΣ.
Παράλληλα όμως προβληματίζομαι με την εξέλιξη που έχουν πάρει πολλά απ τα προβλήματα που απασχολούν το Πυροσβεστικό Σώμα, όλους εμάς!
Ετυμολογικά Συνδικαλισμός σημαίνει η Δράση Επαγγελματιών για την διεκδίκηση των Δικαιωμάτων τους.
Οι υποψήφιοι Συνδικαλιστές συνήθως υποστηρίζονται από κάποιο κόμμα και μπορεί να έρθουν σε σύγκρουση με την παράταξη που εκπροσωπούν ΑΝ θίγονται τα συμφέροντα του κλάδου τους.

Συνάδελφοι, Σεβαστό Προεδρείο, είχαμε τέτοιους λόγους και αφορμές για να το κάνουμε;
Πάρα πολλές…

Γιατί δεν αντιδράσαμε;
Υπάρχουν ευθύνες;
Θα τις αναλάβει κανείς;

Πάμε λοιπόν να το δούμε ξανά μαζί…

Από το 2010 που μπήκαμε στα μνημόνια και έγιναν οι παράλογες και εξωφρενικές μειώσεις στον μισθό μας στα επιδόματα μας στα δώρα το ηθικό μας και η αξιοπρέπεια μας πήγαν περίπατο. Ταυτόχρονα η πολιτική τότε ηγεσία μας απαξίωσε ακόμη περισσότερο λέγοντας το απίθανο, ανεκδιήγητο… ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ! Ξεχνώντας όμως να αναφέρουν ποιος έφαγε το φιλέτο και ποιος το κόκκαλο.

Η αρχή του τέλους του Συνδικαλιστικού Κινήματος είχε ξεκινήσει αλλά δυστυχώς κάποιοι μετρήθηκαν και βρέθηκαν λίγοι.
Μέσα στη λαίλαπα λοιπόν της οικονομικής κρίσης ολόκληρη η κοινωνία γονάτισε μαζί της και εμείς. Τα ΜΜΕ εντέχνως, μας έκαναν να νιώθουμε ενοχές και να νιώθουμε τυχεροί που έχουμε έστω ένα κομμάτι ψωμί να φάμε και παράλληλα πολλοί από μας χάσανε τα σπίτια τους, την περιουσία τους το βιος τους.

Βάλαμε όλοι πλάτη, στηρίξαμε το Κράτος, την κοινωνία περιμένοντας την Άνοιξη. Μια Άνοιξη που δεν ήρθε ποτέ και όσο ο χρόνος περνούσε νεκρός ήρθε και άλλη σφαλιάρα… πιο μεγάλη πιο δυνατή… το επίσης απίθανο Νέο Μισθολόγιο του 2016!!!
Πότε έγινε η διαβούλευση, πότε τον είδαμε πότε τον βαφτίσαμε χαμπάρι δεν πήραμε , εν τέλει το νέο δόγμα πέρασε με το σύνθημα ότι φοράς παίρνεις!!!

 

Ξέχασαν όμως πάλι τη ραχοκοκαλιά του Σώματος, τον Πυρήνα, τους απλούς και έντιμους Πυροσβέστες ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ!

 

Ξέχασαν πως στο χαμηλόβαθμο προσωπικό δεν υπάρχει βαθμολόγιο.
Το μοναδικό ένστολο Σώμα που δεν είχε βαθμολόγιο…
Εκεί λοιπόν που περιμένουμε να πάρουμε καμία αύξηση έρχεται περαιτέρω μείωση στο μισθό μας… και για να είμαι ειλικρινής γιατί θέλω να σας κοιτώ στα μάτια, η ταφόπλακα μας Σύνεδροι.
Προσωπικά το 2017 είχα 7 χρόνια στο βαθμό του Πυρονόμου και δεν υπήρχε κάτι άλλο για μένα… καμία βαθμολογική εξέλιξη… μείον κύριοι… όχι μόνο εγώ… ΟΛΟΙ ΜΑΣ…
Ξέρετε όμως τι σήμαινε προσωπική διαφορά; Τι ωραίες λέξεις βρίσκουν πάντως όταν θέλουν να ασελγήσουν πάνω σου… σήμαινε την εκ νέου αλλά και μελλοντική μείωση του μισθού, ενώ όλοι οι Πολιτικοί έλεγαν δεν θα μειωθούν οι μισθοί.
Ξέχασαν πως οι πιο πολλοί είχαμε μια τεράστια προσωπική διάφορα (αλήθεια αναρωτήθηκε κανείς σας, με ποιον είχατε διαφορά; Ρητορικό το ερώτημα).

 

Αναρωτιέμαι… Που ήταν πάλι η Ομοσπονδία;

 

Αυτό είναι το ένα σκέλος όμως… το άλλο αφορά της κατηγορίες Α,Β,Γ,Δ είναι εξίσου χυδαίο και απαξιωτικό για μας Συνάδελφοι.
Η ψαλίδα εδώ μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ μεταξύ Αξιωματικών και Υπαξιωματικών ,θα έλεγα πως σχεδόν ότι έκοψαν από εμάς τα έδωσαν στους Αξιωματικούς. Ακόμα και ένα επίδομα που έπαιρναν όσοι Πυρονόμοι ασκούσαν καθήκοντα Προϊσταμένου Κλιμακίου το έκοψαν. Τέτοιο το μένος…
Και για να γίνω πιο σαφής με νούμερα, Ο Αξιωματικός της κατηγ. Α με 25 χρόνια παντρεμένος με ένα παιδί υπηρεσίας λαμβάνει 2100 καθαρά και ο αντίστοιχος Υπαξιωματικός της κατηγ. Β λαμβάνει 1600.
Δεν θέλω να πάω πιο πάνω (γιατί όταν φορέσει του Πυράρχου) γιατί εκεί θα βάλετε τα κλάματα.

 

Εδώ κύριοι; Εδώ Συνάδελφοι; πάλι δεν το είδατε πάλι δεν το καταλάβατε; Πάλι απούσα η Ομοσπονδία;

 

Ξέρετε… το πιο άδικο και το πιο εύκολο είναι ασκήσεις κριτική, καλοπροαίρετη ή μη, ακόμα και να κατηγορήσεις κάποιον… πως μπορώ εγώ να κάνω κριτική; Θα πει κάποιος… Από τον καναπέ; Εκ του μακρόθεν; που ήσουν τέλος πάντων αδελφέ τόσο καιρό;

Ήμουν… είμαι… και θα είμαι πρώτη έξοδο για 24 χρόνια, μου χρωστάνε 350 ρεπό, που δεν επιθυμώ να τα πληρωθώ με 30 ευρώ, δεν έκανα καμία προσφυγή, το θεωρώ ντροπή για έναν επαγγελματία να πάρει 4 ευρώ την ώρα και μάλιστα ανασφάλιστος και να μην προσμετράτε ο χρόνος ως συντάξιμος… ντροπή λοιπόν γι άλλη μια φορά, δεν το παίζω υπεράνω χρημάτων και καταλαβαίνω και τον Συνάδελφο που έκανε προσφυγή τελικά για τι μας κατάντησαν επαίτες ναι κύριοι Σύνεδροι επαίτες των δεδουλευμένων… των δικαιωμάτων μας.

Όποιος λοιπόν εδώ μέσα έχει κάνει 24 χρόνια Αξιωματικός Υπηρεσίας να το πει να τον δω, να τον αγκαλιάσω, γιατί αυτός και μόνο αυτός μπορεί να καταλάβει το τι έχω περάσει όλα αυτά τα χρόνια και τι βιώνουν όλοι οι Συνάδελφοι που είναι στις βάρδιες.
Θυμάμαι, ξεκινώντας στα πρώτα μου βήματα είχα να αντιμετωπίσω εκτός των όλων και το μένος της Διοίκησης εναντίον μου, γιατί;
Γιατί διεκδικούσα το δίκιο μου… γιατί έψαχνα και διάβαζα τους Νόμους… γιατί τους ενοχλούσα… Μας χαλάς την σούπα μου λέγανε χαρακτηριστικά…
Σε μια Υπηρεσία που δεν είχε βιβλίο Επιφυλακής, βιβλίο Εκτός Έδρας και νιώθω πραγματικά γεμάτος που κατάφερα να γίνουν οι μικρές, αλλά πολύ σημαντικές στην Υπηρεσία μου, παρά τις απειλές που δεχόμουν καθημερινά.
Δεν μπορώ να μην κάνω μνεία στο Προεδρείο της τότε Ομοσπονδίας και των μελών της για την στήριξη που είχα.

Σ’ αυτό το σημείο θα ζητήσω συγνώμη από τις άλλες παρατάξεις, ειδικά της ΕΑΚΠ, που με, μας κατηγόρησε ως κυβερνητικούς Συνδικαλιστές… να σας πληροφορήσω Σύνεδροι, πως στο Βόρειο Αιγαίο κατεβήκαμε όλοι ενιαία και η ΕΑΚΠ ξεχωριστά, θέλω να ζητήσω στοιχεία από τον Επικεφαλής σας γι αυτές τις κατηγορίες μέλους σας εναντίον μου αλλά και των Υπολοίπων μελών του Προεδρείου… ειδεμή να ζητήσετε συγνώμη για την αποφυγή παρεξηγήσεων. Δεν ανέχομαι από κανέναν μα κανέναν όμως να με κατηγορεί και να σπιλώνει την Υπόληψη μου, την Αξιοπρέπεια μου την Επαγγελματική και Συνδικαλιστική πορεία μου στο Σώμα, ειδικά δε από άκαπνα παιδιά που δεν έχουν να προσδώσουν κάτι θετικό.

Θα ήθελα να μου απαντήσετε, εσείς τις ΕΑΚΠ:

Τα λέτε έτσι για να τα λέτε;
Σας ακούει κανείς;
Θέλετε να διεκδικήσουμε κάτι για τον Συνάδελφο ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
Τι πάει να πει όλα η τίποτα; Δηλαδή αν δεν τα πάρουμε όλα θα πεθάνουμε τις πείνας;
Έχετε εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο;
Θα πάτε πίσω στις Υπηρεσίες και θα τους πείτε, δεν πήραμε τα 150 μηνιαίως γιατί δεν μας το ονόμαζαν Βαρέo και Aνθυγιεινό;

Πιστεύω αγαπητοί Σύνεδροι πως στα Οικονομικής φύσης αιτήματα δεν έχουμε διαφορές και θεωρώ πως μπορούμε να βρούμε κοινό τόπο.
Στα υπόλοιπα, πολιτικής φύσης αντίληψης όπως το που ανήκουμε τελικά… είναι απλά ένα παραπέτασμα καπνού για να αποφύγετε την Ουσία.
Δεν θέλω να επεκταθώ κ άλλο για το που ανήκει η Χώρα μας στον Παγκόσμιο Χάρτη ούτε και τις συνέπειες άλλων προτεινόμενων λύσεων…

Η Διάσπαση του Συνδικαλιστικού Κινήματος δεν μας συμφέρει Σύνεδροι, μας αδυνατίζει μας κάνει ευάλωτους απέναντι στα αντεργατικά νομοσχέδια στις απαιτήσεις των εκάστοτε Κυβερνώντων, πάμε λοιπόν όλοι μαζί για την επίτευξη των στόχων και μετά θα κάνουμε και στην κριτική, όπως κριτική θα ασκήσω και στο Προεδρείο…
Όλα μα όλα είναι σωστά, όλοι έχουν δίκιο, εξάλλου εθελοντικά είμαστε όλοι εδώ. Μα κάποτε όμως πρέπει και να δούμε και το μετρήσιμο αποτέλεσμα… Πρέπει πριν απ όλα να απαντήσουμε…μπορώ να ηγούμαι; Κατάφερα κάτι; Αν ναι όλα καλά και το συζητάμε… αν όχι δυστυχώς πρέπει να γίνουν αλλαγές… ριζικές θα έλεγα μπας και σωθεί τίποτα απ αυτά που κέρδισαν οι προκάτοχοι μας.

Σας ρωτάω κύριε Πρόεδρε και παρακαλώ αν έχετε την καλοσύνη να μου απαντήσετε.
Τι κερδίσαμε τα τελευταία 15 χρόνια; Ποιο είναι το πρόσημο;

 • Ανθυγιεινό και επικίνδυνο: ΤΙΠΟΤΑ… μας φτύνουν και νομίζουμε πως βρέχει! Σε λίγο θα μας φτύνουν και οι συνάδελφοι.
 • Γιατρός Υπηρεσίας; ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ… δεν εφαρμόστηκε ποτέ!
 • Τεχνικός Ασφαλείας; Ομοίως ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!
 • Μέσα ατομικής προστασίας; Έχω το ίδιο κράνος 26 χρόνια (ΔΕΝ ΛΗΓΕΙ ΠΟΤΕ) Είναι του κάπτεν Αμέρικα!
 • Σχολή Αρχιπυροσβεστών; ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΗ…
 • Σχολή μετεκπαίδευσης Πυρονόμων; Εδώ τι να πω… για γέλια… δεν μας έδωσαν καν το δικαίωμα να πάρουμε μέρος σε αυτό το Τμήμα εκ Πυρονόμων (λες και εμείς είμαστε κάτι άλλο). ΘΑ ΑΡΘΕΙ Η ΑΔΙΚΙΑ;
 • Αποφοιτήσαμε πρώτοι απ την Σχολή μετεκπαίδευσης και μετά ήρθε ένας νόμος φωτογραφικός (που μας ακύρωνε)… θα τους αφήσουμε; ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
 • Αύξηση στα φύλλα πορείας; ΤΙΠΟΤΑ… φέτος αύξησαν τη δαπάνη για το ξενοδοχείο αλλά και πάλι τα υπόλοιπα μένουν σταθερά.
 • Εκτός έδρας; ΤΙΠΟΤΑ!
 • Νυχτερινά; ΤΙΠΟΤΑ!
 • Και όχι μόνο τίποτα αλλά και όταν ζητάς να πάρεις τα ρεπό σου που είναι δουλεμένα με ιδρώτα και μόχθο σου αφαιρούν νυχτερινά και 5νθημερα… άρα σε τιμωρούν. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!
 • Αύξηση μήπως στις συντάξεις στα επικουρικά ταμεία στο εφάπαξ; Κάπου τέλος πάντων ρε παιδιά… ΤΖΙΦΟΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ!
 • Προκαταβολές Παγίας στο σύνολο των εξόδων; Ούτε εκεί κάναμε κάτι… ΤΙΠΟΤΑ!
 • Αύξηση των κονδυλίων υπέρ των εργαζομένων… ΑΦΑΝΤΗ ΔΥΣΤΗΧΩΣ!

Αφήσαμε το τρένο της σιωπής της υποχώρησης να μας παρασύρει… πάμε και όπου βγει τελικά και εδώ…

 

Αν νομίζεται πως το έργο τελειώνει εδώ είστε γελασμένοι…

 

Το 2020 έρχεται ο 4662 με δάφνες ευχολόγια και κόκκινα χαλιά , με λόγια περί του Δικαίου αίσθημα… αποδείχτηκε όμως πως ήταν απλά το ξεπούλημα του Πυροσβεστικού Σώματος των στελεχών του.
Κάποιοι πονηροί γνώστες των πραγμάτων που πάντα δρουν στο Παρασκήνιο βολεύτηκαν… Άδειασαν το Πυροσβεστικό Σώμα και ίδρυσαν την Πολιτική Προστασία, μάλιστα σε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ανάφερε ο Πρόεδρος πως δεν γράφεται πουθενά το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, με λίγα λόγια σε μια νύχτα ο ΑΡΧΗΓΟΣ μας από νούμερο ένα που ήταν έγινε το νούμερο 7.
Δημιουργήθηκαν καινούριες θέσεις Αξιωματικών, για να χωρέσουν όλοι, τις ονόμασαν ΔΙΠΥΝ… Διπλή δουλειά για το τίποτα λοιπόν, διπλά έξοδα διπλές εργατοώρες… με λίγα λόγια μπάχαλο….
Τα αποτελέσματα; Γνωστά σ όλους… Αδειάσανε τις Υπηρεσίες και γεμίσανε τα γραφεία… τι να πω αλήθεια τρομάζω.

Οι καινούριοι Συνάδελφοι μέσω Πανελλαδικών ζουν το δικό τους Γολγοθά… δεν ασχολείται κάνεις μαζί τους… δεν ξέρουν την δουλειά μετά από τρία χρόνια φοίτησης και γελάνε… γελάνε καθώς και οι ίδιοι δεν ξέρουνε πως αύριο θα κλαίνε… Έχουμε την καλύτερη πρώτη ύλη και κάποιοι την απαξιώνουν…τα 18 χρόνια κάνουν την δουλειά τους και οι εκπαιδευτές μαζεύουν μόρια και εκτός έδρας για να κάθονται…
Πηγαίνουν αποφοιτώντας στους Σταθμούς σαν πρόβατα σε σφαγή… δεν ξέρω μας λένε… δεν μου το έδειξαν… Έχετε καταλάβει πως κάπου εκεί ανάμεσα σ αυτά τα παιδιά είναι και τα παιδιά σας;
Το τραγικό της όλης υπόθεσης είναι πως όλοι είναι Επαγγελματίες Οδηγοί… με 5 ώρες πρακτική εκπαίδευση… άλλοι με 1 ώρα άλλοι καθόλου. Λυπάμαι πολύ κύριοι και κυρίες που ενώ όλοι τα ξέρουμε δεν μιλάει κανείς… Τι θα γίνει αν κάποιο από αυτά τα παιδιά οδηγήσει για πρώτη φορά σε Σταθμό;
Πρώτη φορά σε κίνηση; Σίγουρα κάτι κακό… δεν θέλω να το πω αλλά αναγκάζομαι καθώς δεν ιδρώνει το αυτί κανενός… Φανταστείτε ένα παιδί στα 21 του να οδηγάει ένα τριαξονικό με το ποιο επικίνδυνο φορτίο… μετακινούμενο φορτίο… και φορτηγό με 500 άλογα ιπποδύναμη… κάντε εσείς την εξίσωση… ου ε …ου ε και αλίμονο σ΄ όποιον βρεθεί μπροστά του ου ε και αλίμονο στις μάνες και στους πατεράδες που έστειλαν σε εμάς τα παιδιά τους να τα κάνουμε Άντρες…

Θα πάρουμε θέση γι αυτό;
Μπορεί κάποιος σ αυτή την αίθουσα να μου απαντήσει τι θα γίνει;
Λυπάμαι… αλήθεια λυπάμαι!

Προτείνω λοιπόν κύριε Πρόεδρε καθηγητές στην Σχολή Πυροσβεστών και Ανθυποπυραγων να είναι ιδιώτες και μόνο ιδιώτες.
Να σταματήσουμε να παίζουμε με τις ζωές αθώων παιδιών και να τους δώσουμε την γνώση που απαιτείται.
Αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον της κοινωνίας… δεν αντέχει το Σώμα άλλους νεκρούς στο πεδίο επειδή δεν θέλουν κάποιοι να δουλέψουν… Οι απαιτήσεις του Σώματος έχουν αυξηθεί, η φύση των συμβάντων έχει αλλάξει το οφείλουμε στην κοινωνία.
Σας παρακαλώ κύριε Πρόεδρε κύριε Γενικέ… γνωρίζεται πολύ καλά τι συμβαίνει… καταλαβαίνετε τι σας λέω… σας παρακαλώ να παρεμβαίνετε επί του θέματος… είναι πολύ σοβαρό το θέμα.
Μόνον έτσι θα διασφαλίσουμε το εναπομείναν κύρος του Σώματος.

Ο 4662 λοιπόν δεν έφερε κανένα μα κανένα κέρδος για τον Υπαξιωματικό αντιθέτως έγινε η Δαμόκλειος Σπάθη μας.
Μια χούφτα άνθρωποι και έχουμε στρατηγούς όσους και ο Στρατός ξηράς… δεν το λέω από κόμπλεξ, αδειάζουν τα ταμεία.
Και εμείς του κοιτάμε στωικά… ανίκανοι να αντιδράσουμε γιατί κάπου, κάποιοι, ξέχασαν τον ρόλο τους, έχασαν τον βηματισμό τους.
Παρανομούν και δεν έχετε υποβάλλει ούτε μια μήνυση… ένα εξώδικο… Νιώθω πραγματικά υπερήφανος που μαζί με της σειρές μου Υποπυραγοί Ειδικού Τμήματος ορμώμενοι από το πάθος και την ζέση μιας συναδέλφου
Αργίτισσας και άλλων συναδέλφων υποβάλαμε εξώδικα μήνυση, έρχεται και συνέχεια όμως καθώς το Αρχηγείο έχει στυλώσει τα πόδια του και παρανομεί. Αλλά η δικαιοσύνη θα έρθει έστω και αργά!
Σύνεδροι… θέλω από το βήμα αυτό, να θέσω τα αιτήματα που μας απασχολούν, στην Περιφέρεια μου αλλά και σ όλη την επικράτεια, τουλάχιστον σ ένα ακριτικό Νησί, τα οποία είναι:

 1. Άμεση θεσμοθέτηση του Ανθυγιεινού και επικινδύνου.(Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο)
 2. Προσμέτρηση διπλών εξαμήνων ως συνταξιοδοτικό δικαίωμα.
 3. Αύξηση Βασικού μισθού και αναπροσαρμογή των κλιμακίων της κατηγορίας ΄Β (χαρακτηριστικά σε τρία μισθολογικά κλιμάκια η αύξηση είναι 20 ευρώ). Στην κατηγορία Α αυτό δεν υπάρχει…
 4. Αύξηση της Νυχτερινής αποζημίωσης 45%.
 5. Αύξηση των Πενθήμερων 45%.
 6. Αύξηση των εκτός έδρας 45%.
 7. Ομογενοποίηση όλων των κατηγοριών του Πυρκου Σώματος (Αν δεν έχει κίνητρο κάποιος δεν θα αποδώσει).
 8. Επιπλέον αναγνώριση Πλασματικών ετών για όσους έχουν 30 και 35 πραγματικά έτη Υπηρεσίας (τα έχουμε δουλέψει).
 9. Αναγνώριση του στρατού στους συναδέλφους που έγιναν μόνιμοι το 2017 από ΠΠΥ.
 10. Αναλογικότητα αναγνώρισης ανάλογα με τα έτη υπηρεσίας σ όλους τους συναδέλφους όλων των κατηγοριών και προέλευσης πχ, 5 έτη -1 έτος πλασματικό.
 11. Αποζημίωση για τον ορισμό σε επιφυλακή . Αλλιώς να μην αναγράφεται στην Ημερήσια Υπηρεσία Φυλακής .
 12. Χορήγηση επιδόματος EYROCONTROL στους συναδέλφους που υπηρετούν στα Αεροδρόμια (Υπ όψιν παρακαλώ πως οι Πυροσβέστες της ΥΠΑ πριν τους αντικαταστήσουμε το έπαιρναν).
 13. Δημιουργία Μονάδας ΕΜΑΚ ΑΙΓΑΙΟΥ στο Νησί της Σάμου, καθώς το Στρατηγείο που έδρευε μετακινήθηκε στην Κρήτη . Κρίνεται αναγκαίο καθώς τα μεγαλύτερα Νησιά του Αιγαίου χτυπήθηκαν από μεγάλους σεισμούς και ειδικά της Σάμου με 7.1 Ρίχτερ. Η εκπαίδευση της Μονάδας και ο εξοπλισμός της θα προσφέρουν τα μέγιστα στο πεδίο τις πρώτες ώρες . Η στάθμευση Ελικοπτέρου παντός καιρού όλο τον χρόνο, ομοίως για τους ίδιους λογούς και για την τάχιστη μεταφορά σ όλα τα Νησιά,της Ομάδας Διάσωσης και των τραυματιών.
 14. Επανέναρξη διαδικασίας, Αξιωματικοί ειδικού σκοπού για όσους Υπαξιωματικούς κατέχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής εκπαίδευσης.
 
Θέλω επίσης να δω του χρόνου πόσα απ αυτά πετύχαμε, για πόσα παλέψαμε και τι ενέργειες κάναμε!

 

Ο Συνδικαλισμός αγαπητοί Σύνεδροι δεν είναι άσκηση πολιτικής, δεν είναι ρουσφέτια κάτω από τα τραπέζια. Είναι το μέγιστο όπλο που έχουμε στη φαρέτρα μας, το μόνο ανάχωμα που διαθέτει ο ένστολος, ο Συνάδελφος και μας έδωσε τη δύναμη να απαιτήσουμε, να διεκδικήσουμε, να φωνάξουμε, να παλέψουμε γι αυτόν.
Όποιος εδώ μέσα νομίζει πως μπορεί να κοροϊδέψει τους Συναδέλφους που μας τίμησαν και μας έφεραν εδώ είναι γελασμένος και καλά θα κάνει να παραιτηθεί.
Όποιος συμμετείχε στην ύψιστη αυτή διαδικασία για να γλιτώσει μεταθέσεις, να κάνει γνωριμίες και ταξιδάκια ομοίως να αποχωρήσει .
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα της Πυροσβεστικής κατά την άποψη μου αν θέλει να διασωθεί από την χλεύη και την απαξίωση πρέπει να δομηθεί ξανά και να ενισχυθεί με γερές βάσεις.
Οι ηγέτες δε της Ομοσπονδίας και των κατά τόπους Σωματείων πρέπει να εμπνέουν τους υπόλοιπους Συναδέλφους, να τους βοηθάνε στην αδικία και τέλος να κάνουν τον λογαριασμό .Να μας παρακαλάνε οι νέοι Συνάδελφοι για να γραφτούν στα Σωματεία και όχι το αντίθετο.
Οι παράνομες διαταγές δίνονται η μια πίσω απ την άλλη και οι Συνάδελφοι ζητάνε την βοήθεια μας.(Ας μου πει ένας ας μου θυμίσει αν κάνετε σε κάποιον μήνυση ή οποιαδήποτε νομική πράξη, ασφαλιστικά μέτρα, προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια).
Αυτή τελικά είναι και η πρόταση που πρέπει να περάσει στο φετινό Συνέδριο… Για κάθε τι μη σύννομο που θα διαταχθεί θα επακολουθεί έγκληση επί προσωπικού.

Όποιος δεν ελίσσεται και δεν εξελίσσεται, πεθαίνει κύριοι του ΔΣ, κύριοι Σύνεδροι, όπως είπε κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης…
Διαλέξτε με ποιον θέλετε να είστε… επιτέλους πάρτε θέση και ο κόσμος θα συστρατευθεί… Αντλήστε δύναμη από την Βάση του Σώματος από το μπαρουτοκαπνισμένο προσωπικό του αντισταθείτε στον οδοστρωτήρα του λαϊκισμού και της απαξίωσης διαμηνύστε προς πάσα κατεύθυνση πως δεν είμαστε πρόβατα επί σφαγή, δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και το αποτέλεσμα θα φανεί…
Έστω και τώρα ζητήστε γραπτές εγγυήσεις για τα θέματα που μας απασχολούν , αν όχι να τους πείτε πως δεν θα γίνουμε Ιφιγένειες εν Κρήτη…οδηγούμαστε σε αφανισμό…
Μας φτύνουν και νομίζουμε πως βρέχει, μην υπολογίζοντας τους πολυετής αγώνες μας στο πεδίο μην υπολογίζοντας τις στερήσεις που είχαμε στην οικογένεια μας στην οικονομικής μας επάρκεια… μας χλευάζουν Σύνεδροι.
Μας αξίζει αυτή η συμπεριφορά;
Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω, να αναδιαταχθούμε και ας διαμηνύσουμε σ όλους πως από δω και στο εξής κάθε παράνομη διαταγή δεν θα εκτελείται κάθε τι παράνομο θα μηνύεται ΟΧΙ κατά παντός υπευθύνου αλλά κατά αυτού που έδωσε την διαταγή.

 

Γυρίστε σε όλες τις Υπηρεσίες και πείτε τους πως έχουμε και εμείς καινούριο δόγμα, ενιαία, μαζικά με μια φωνή, όποιος παρανομεί θα μας βρει απέναντι του…

Φτάνει ως εδώ… Τέρμα τα λόγια κάντε τα Πράξεις!!!

 

Σας ευχαριστώ !!!
Μπούτας Χρήστος
Σύνεδρος ΠΟΕΥΠΣ

 
 

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο