Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Οι ήρωες στην Κερατέα κοιμούνται στις στάχτες!

Οι ήρωες στην Κερατέα κοιμούνται στις στάχτες!

Συγκινεί στα social media φωτογραφία που δείχνει πυροσβέστες να κοιμούνται στα αποκαΐδια μετά από την άνιση και εξουθενωτική μάχη με τις φλόγες.

Viral έχει γίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία συγκλονιστική φωτογραφία από την Κερατέα η οποία απεικονίζει πυροσβέστες να ξαποσταίνουν όλοι μαζί με λίγο ύπνο πάνω στο έδαφος, αναμένοντας το ξημέρωμα για να ξαναριχτούν στη μάχη με τις φλόγες. Την φωτογραφία τράβηξε και δημοσίευσε ανοιχτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ερασιτέχνης φωτογράφος Συμεών Μπανός, που και ο ίδιος συμμετέχει εθελοντικά στις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Μπάνος συνόδευσε την φωτογραφία με το παρακάτω μήνυμα παρακίνησης και ευαισθητοποίησης για τις ελλείψεις βασικών αγαθών, υπηρεσιών και μέτρων ασφαλείας στις οποίες υποβάλλονται οι πυροσβέστες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους:

«Και όταν κλείνουν οι κάμερες τι; Όταν πιάνεται ένα μέτωπο μετά τι; Το έργο των πυροσβεστών, δεν είναι ένα ακόμα θέμα για να γεμίσει το δελτίο ειδήσεων, δεν είναι μια λεία των δημοσιογράφων και των εικονοληπτών, δεν είναι μια κινηματογραφική παραγωγή με αίσιο τέλος που μετά όλοι μας επιστρέφουμε στην θαλπωρή του σπιτιού μας... Αυτή είναι η ωμή αλήθεια... Αυτό είναι το μετά... Αυτό είναι το παιδί δικού μου ανθρώπου, ο/η σύζυγος δικού μου ανθρώπου, ο αδελφός και η αδελφή δικού μου ανθρώπου… Ξενιτεμένα από μακρινές περιοχές αρκετά πληρώματα και οχήματα, σε μια επικίνδυνη προσπάθεια ανά την Ελλάδα να σώσουν ό,τι και όποιον μπορούν… Και μετά τι; Κοιτώ στο εξωτερικό παρόμοια συμβάντα και αντίστοιχες επιχειρησιακές δραστηριότητες… Πού είναι οι σκηνές; Πού είναι η υγιεινή; Οι φρέσκιες και καινούριες στολές και εσώρουχα; Η αλλαγή των μέσων ατομικής προστασίας με καινούρια; Το φαγητό, το νερό, η ξεκούραση σωματική και πνευματική; Πού είναι οι αλλαγές πληρωμάτων;… Planning management, Support management, Logistics management… Παραληρώ… Τι ψάχνω να βρω και εγώ ο απλός και αμόρφωτος;… Μάλλον μέχρι εκεί είμαστε… Να ξαπλώνουν οι ήρωες αυτής της χώρας στο βρώμικο άγριο και κρύο έδαφος εισπνέοντας στον ύπνο τους καπνό και τυχόν άλλες ουσίες, δίπλα σε ακόμα καπνισμένο τερέν...Σκεπασμένοι με αλουμινοκουβέρτες και με ό,τι άλλο μπορούν να βρουν εκείνη την σημαντική και δύσκολη στιγμή της νύχτας…
Και μετά τι; “Περπατάμε” τις αρχές του Ιούλη με συμβάντα ήδη από τα μέσα Ιουνίου… Να ζητήσουμε από αυτούς τους ανθρώπους να βγάλουν μια ακόμη αντιπυρική μέχρι τέλος Οκτώβρη….

“Κερασάκι στην τούρτα”, η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει στο μόνιμο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος το επάγγελμα τους ως Eπικίνδυνο και Ανθυγιεινό!!!

Αφανείς ήρωες ή αφανίζουμε τους ήρωες; Λίγη ντροπή…

Πηγή: antenna.gr, lifo.gr, reader.gr, forecastweather.gr

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο