Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Οι μεγάλοι επαναστάτες της λεζάντας – τυχοδιώκτες, αποκαλύφτηκαν.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Αριθ.Πρωτ. 98

Αθήνα 03-07-2024

Προς:

Πρωτοβάθμιες Ενώσεις,
Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

ΘΕΜΑ: «Οι μεγάλοι επαναστάτες της λεζάντας – τυχοδιώκτες, αποκαλύφτηκαν. »

Στις 28/06/2024 συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων προκειμένου να αποφασίσει σχετικά με τις ενστάσεις που είχαν υποβάλλει δεκάδες συνάδελφοι, οι οποίοι παρά τη σχετική πρόβλεψη του νόμου, δεν επέστρεψαν από νησιά και άλλες δυσμενείς υπηρεσίες στις υπηρεσίες του τόπου συμφερόντων τους, υπό την αόριστη επίκληση ότι είναι υπεράριθμοι σε αυτές, όπως επίσης και για να εξετάσει τις ενστάσεις που είχαν υποβάλλει συνάδελφοι μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Ενώσεων οι οποίοι μετατέθηκαν παράνομα και σε ευθεία αντίθεση με το νόμο.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα με βάση τις ισχύουσες διατάξεις με συνοπτικές διαδικασίες και με ψήφους 4 προς 1 απέρριψε όλες τις ενστάσεις. Μειοψήφησε μόνο το αιρετό (με την παράταξη της ΔΑΚΥΠΣ) μέλος Θανάσης Πουτούρης, ο οποίος μέχρι τέλους ζητούσε την ικανοποίηση των αιτημάτων των ενιστάμενων συναδέλφων.

Η πλειοψηφία απαρτίστηκε από τους τρείς (3) υπηρεσιακούς παράγοντες του Αρχηγείου και τον αιρετό εκπρόσωπο της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»! Βεβαίως οι υπηρεσιακοί παράγοντες τη «δουλειά» τους κάνουν, σε διατεταγμένη υπηρεσία βρίσκονται, τις θέσεις του Α.Π.Σ. θα υποστηρίξουν! Ο αιρετός όμως εκπρόσωπος των εργαζομένων, της ελπιδοφόρας αυτής παράταξης των επαναστατών, γιατί συντάχθηκε με αυτή την αχαρακτήριστη απόφαση, που από τη μια παρατείνει το ξεσπίτωμα δεκάδων συναδέλφων και από την άλλη χτυπάει ευθέως το συνδικαλιστικό κίνημα των πυροσβεστών;;

Δεν κατάλαβε τι συζητιούνταν στο Συμβούλιο ή συμβαίνει αυτό που όλοι υποψιαζόμαστε, ότι δηλαδή η σύμπλευση του με το Αρχηγείο ήταν συνειδητή αδιαφορία στα αιτήματα των συναδέλφων και η συμμετοχή του στο Συμβούλιο ήταν απλά μια βόλτα από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να παίξει ρόλο ενίσχυσης στις παρανομίες του Αρχηγείου;

Χαρακτηρίζεται από μειωμένη αντίληψη ή είναι τελικά κατευθυνόμενος;;;

Και όλα αυτά όταν λίγες μέρες πριν η Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας και η προερχόμενη από την ίδια παράταξη του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», οργάνωνε «συνδιασκέψεις» και παραμαζώξεις με θέμα τις μεταθέσεις, ενάντια στην Ομοσπονδία και το Προεδρείο της, ενάντια σε κάθε σύννομη καταστατική διαδικασία! Των μεγάλων αγωνιστών που ξεκίνησαν την επανάστασή τους από την Θεσσαλονίκη καλώντας τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να συμμετέχουν και φυσικά κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία αφού όλες Ενώσεις τους γύρισαν την πλάτη εκτός από μία. Τα συμπεράσματα για τον ρόλο του καθενός και ιδίως των μεγάλων αγωνιστών της «λεζάντας» είναι ευκολονόητα πλέον σε όλους! Και όπως λέει ο συγγραφέας Νίκος Δήμου «όταν βλέπει κάποιος τον εαυτό του στον καθρέφτη, αντικρίζει είτε τον Μεγαλέξανδρο είτε τον Κολοκοτρώνη. Ποτέ τον Καραγκιόζη…. »

Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας ως ελάχιστη κίνηση μετά το τραγικό συνδικαλιστικό τους ατόπημα, να ψηφίσουν υπέρ της άποψης του Α.Π.Σ., ζητά την παραίτηση του επονομαζόμενου «εκπροσώπου» των υπαλλήλων από τη θέση του! Είναι «ελάχιστος» για αυτή! Επίσης ζητά την τοποθέτηση όλων των παρατάξεων στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και των λαλίστατων δημιουργών της παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» που τον έστειλαν ως στέλεχος τους να χτυπάει ύπουλα τα αιτήματα ξεσπιτωμένων και ταλαιπωρημένων από παράνομες μεταθέσεις συναδέλφων! Εκτός και αν για αυτό το λόγο τον έστειλαν στο Συμβούλιο Μεταθέσεων. Όμως ας μας το πουν καθαρά. Να το ξέρουν όλοι. Ναι, συνάδελφοι είμαστε «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ». Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα αυτό προκύπτει από τις ενέργειές τους!

Σε κάθε περίπτωση το Προεδρείο της Ομοσπονδίας θα εντείνει στο άμεσο μέλλον τις προσπάθειες του για τα προβλήματα των συναδέλφων. Για αυτούς που ξεσπιτώνονται. Για αυτούς που εξαντλημένοι από τα παράνομα ωράρια και τις παράνομες επιφυλακές κοιμούνται στην άκρη του δρόμου ή τραυματίζονται στο καθήκον!

Διαφαίνεται ξεκάθαρα πλέον, παρά τις κραυγές και τα συνδικαλιστικά τους τερτίπια, ότι κάποιοι όχι μόνο αδυνατούν να τους εκπροσωπήσουν αλλά το χειρότερο, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια πίσω από τις πλάτες τους!

Τους παραδίδουμε στην κρίση των συναδέλφων…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο                                      ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο