Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

“Όλοι Μαζί” Ενωμένοι Ενάντια στον Τυχοδιωκτισμό!

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος

Αριθ.Πρωτ. 81

Αθήνα 17-06-2024

Προς:

 

  1. Πρωτοβάθμιες Ενώσεις
  2. Μέλη Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Μόλις λίγες ημέρες μετά το κατά γενική ομολογία πετυχημένο 26ο Συνέδριό μας με τη συμμετοχή των αντιπροσώπων των Πρωτοβάθμιων Περιφερειακών Ενώσεων της Ομοσπονδίας, με κεντρικό σύνθημα «Οι Μάχες και οι Αγώνες δε χαρίζονται κερδίζονται! Συνεχίζουμε…» και την ομόφωνη υπερψήφιση του διεκδικητικού μας πλαισίου με την προβολή ουσιαστικών και επιτεύξιμων λύσεων για τα προβλήματα των πυροσβεστών, η Ένωση Υπαλλήλων Π.Σ. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «συγκαλεί έκτακτη Συνδιάσκεψη Πρωτοβάθμιων Ενώσεων…» στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τα θέματα των μεταθέσεων και των επιφυλακών. Για το σκοπό αυτό καλεί όλες τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να συμμετάσχουν ώστε να βρουν «από κοινού τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων του πυροσβεστικού προσωπικού». Και όλα τα παραπάνω με μια ρητορική κατά της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. που ντε και καλά αδιαφορεί για τα προβλήματα του Πυροσβέστη.

Κάποιοι το έχουν μέσα τους το χούι του τυχοδιωκτισμού και της διάσπασης και σε κάθε ευκαιρία με σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού, για την προσωπική τους μικροσυνδικαλιστική προβολή, το βγάζουν από μέσα τους αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και εξηγούμαστε.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Ομοσπονδίας το οποίο έχει αποδεχτεί ανεπιφύλακτα η Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας και όλα τα μέλη της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα του να παρακολουθεί και να συντονίζει τη δράση των μελών της, που πραγματοποιείται με την συνεχή επαφή με τις διοικήσεις των σωματείων και ενημερώνει αυτά για τη δράση της Ομοσπονδίας δυνάμενο να συγκαλεί σε κοινές συσκέψεις τις διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων – μελών της ή των Προέδρων και Γενικών Γραμματέων τους με ενημερωτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα. Επίσης το Δ.Σ της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. αποφασίζει τις ενέργειες που απαιτούνται (διεκδικήσεις, κινητοποιήσεις) για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων των υπαλλήλων που εκπροσωπεί.

Η Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας και τα στελέχη της που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ποτέ δεν έθεσε στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας οποιοδήποτε θέμα για σύγκληση συνδιάσκεψης για τα θέματα των μεταθέσεων και των επιφυλακών τα οποία πολύ πρόσφατα συζητήθηκαν διεξοδικά στο Συνέδριο μας. Ίσως τα στελέχη της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας να ήταν απασχολημένοι με το να φωτογραφίζονται δεξιά και αριστερά και να μην το κατάλαβαν αυτό. Και αν η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. έβγαλε ανακοίνωση – καταγγελία για τις μεταθέσεις αμέσως μόλις αυτές δημοσιοποιήθηκαν, υπογραφόμενη από τον Αντιπρόεδρο της, λόγω σοβαρού κωλύματος του Προέδρου της, η Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας και τα στελέχη της που μας κατηγορούν τι έκανε ? ΜΟΥΓΚΑ αυτό έκανε ! Καμία ανακοίνωση !

Επίσης, ο συνάδελφος Θανάσης Πουτούρης, αιρετό μέλος στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο Μεταθέσεων σε πλήρη και συνεχή επικοινωνία με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας υπέβαλε αμέσως ένσταση για το θέμα των μεταθέσεων, την οποία με βαριά καρδιά και για να μη μείνει άπραγος και άφωνος (ως συνήθως) προσυπέγραψε (προφανώς) και το άλλο αιρετό μέλος στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, ομιλητής στην παρασύναξη της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο μουγκός και χωρίς άποψη στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, ομιλητής σε παραμαζώξεις κατά της Ομοσπονδίας. Αν είναι δυνατόν. Ωραία πράγματα !

Η ενέργεια της σύγκλησης «Συνδιάσκεψης» από την Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας είναι άμεσα διασπαστική και βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με το Καταστατικό της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. Υπονομεύει ευθέως και επιχειρεί να αποδυναμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα των υπαλλήλων του Π.Σ. Τώρα που όλοι αντιλαμβάνονται ότι η φυσική και πολιτική ηγεσία του Π.Σ. αδιαφορούν για τους πυροσβέστες, τώρα που είναι η ώρα των αποφάσεων για αντίδραση σε όλα αυτά που γίνονται, ακριβώς τώρα (τι σύμπτωση !!!) έρχεται η Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας και τα στελέχη της που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να συγκαλέσουν Συνδιάσκεψη – παραμάζωξη ενάντια στην Ομοσπονδία.

Το σύνθημα σας «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ» (που παραπέμπει σε συγκεκριμένη παράταξη στο Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) δεν ξεγελάει πια κανέναν. Κάντε το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.» για να συνεννοούμαστε πια και να είστε και καθαροί απέναντι στους συναδέλφους. Και κυρίως απαντήστε ευθέως κύριοι: ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΥΤΑ; ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ; Γιατί για τον πυροσβέστη σίγουρα όχι.

Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. με αίσθημα ευθύνης καλεί τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις να καταδικάσουν τη διασπαστική τακτική τυχοδιωκτισμού του Δ.Σ. της Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας και να απέχουν από ανάλογες ενέργειες. Επίσης επιφυλάσσεται για τη λήψη συγκεκριμένων συνδικαλιστικών μέτρων σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΟΕΥΠΣ ενάντια σε κάθε αντικαταστατική διασπαστική δραστηριότητα οποιουδήποτε.

Την ώρα που απαιτείται κάθε ένταση της προσπάθειας μας για τα χίλια δίκια του Πυροσβέστη και της ενότητας μας ώστε αυτή η προσπάθεια να γίνει αποτελεσματική, είναι αναγκαίο να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε και τις συνδικαλιστικές μας κατακτήσεις και την Ομοσπονδία μας. Αν κάποιοι θέλουν να είναι κρυμμένοι στο μαγαζάκι τους και να μας πολεμούν, ελεύθεροι άνθρωποι είναι, ας το κάνουν. Όμως στο τέλος της ημέρας αυτοί θα είναι οι στιγματισμένοι σαν διασπαστές, σαν εχθροί του συνδικαλιστικού κινήματος και αν το θέλετε σαν τα βαποράκια της εργοδοσίας.

Μετά την παρουσίαση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού καθώς και την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής τοποθετήθηκαν επ’ αυτών ο Πρόεδρος, οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία και εγκρίθηκαν τόσο ο Διοικητικός, όσο και ο Οικονομικός Απολογισμός του Δ.Σ. ως εξής:

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο                                      ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ                            ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο