Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Σάμος: Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα της φωτιάς

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Θέμα: «ΣΑΜΟΣ: Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα της φωτιάς για δεύτερη μέρα»

Ανυπολόγιστη μέχρι στιγμής η καταστροφή από την μεγάλη πυρκαγιά στη Σάμο που ξέσπασε χθες στις 14:30 το μεσημέρι στην περιοχή που βρίσκεται ο ΧΥΤΑ της Σάμου.

Η φωτια σύμφωνα με πληροφορίες και με τις πρώτες ενδείξεις που υπάρχουν ξεκίνησε έξω από τον σκουπιδότοπο σε κτήμα όπου εκτελούνταν εργασίες από συνεργείο, με οξυγονοκόληση παρόλο τον δυνατό αέρα έντασης 7 μποφώρ που είχε εκείνη τη στιγμή.

Ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου και οι προανακριτικοί υπάλληλοι, έχουν εκδόσει ένταλμα προσαγωγής δύο (2) ατόμων που εκτελούσαν τις εργασίες!

Αυτή την ώρα η φωτιά (σύμφωνα με επίσημα στοιχεία) είναι ακόμη ανεξέλγκτη αφού υπάρχουν πάρα πολλά μέτωπα ενώ έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα με πευκοδάσος και αγροτοκαλλιέργιες.

Τα εναέρια μέσα με το πρώτο ως της ημέρας επιχειρούν και πάλι, αφού ελικόπτερα που διανυκτέρευσαν στο αεροδρόμιο της Σάμου ρίχνουν νερό στα μέτωπα κόντα στη θέση Ζερβού και το άλλο στο μέτωπο των Μυτιληνιών κοντά στα θερμοκήπια “Γαρουφαλλή” Αεροπλάνα ήδη έχουν σηκωθεί και σε λίγη ώρα θα είναι στο νησί και συγκεκριμένα τέσσερα (4) CL215 και δύο (2) 415 ενώ τα ελικόπτερα είναι μαζί με το συντονιστικό της Πυροσβεστικής συνολικά έξι (6).

Στη Σάμο από χθές έχει έρθει και ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Αθανάσιος Α. Σερεντέλλος, ενώ έχει φθασει και με 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από την 1η ΕΜΑΚ.

Επίσης καθ’οδόν βρίσκεται προς τη Σάμο και πλοίο οχηματαγωγό όπου φέρνει 15 οχήματα από την Βόρεια Ελλάδα.

Στα μέτωπα της φωτιάς επιχειρούσαν 15 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 εθελοντικά από όλη τη Σάμο και πολλές υδροφόρες του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό κάηκαν πολλές εκτάσεις στις περιοχές Ζερβού, Άγιος Νεκτάριος, φλόκα, Μεσόκαμπος, Σιδερένιο Γεφύρι, Άγιος Γεώργιος, κορυφές Μαλαγαρίου και Κέδρου, και πολλές εστίες στο επαρχιακό δρόμο Σάμου – Πυθαγορείου, Σάμου – Μυτιληνιών αλλά και Μεσοκάμπου – Μυτιληνιών!

Η φωτιά απείλησε πάνω από 30 σπίτια και πολλές επιχειρήσεις αλλά και 2 πρατήρια υγρών καυσίμων.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα πνεόυν Βορειοδυτικοί με ένταση 4-5 μποφώρ και οι προβλέψεις λένε ότι ίσως ενταθούν…

Nα σημειωθεί πως κάποια τηλεοπτικά κανάλια δεν εκπέμπουν αφού έχουν υποστεί ζημιές οι κεραίες όπου βρίσκονται οι αναμεταδότες!

Πηγή: http://www.i-samos.gr

Σχετικά Άρθρα

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ειδησιογραφία

Απαγόρευση χρήση πυρός από 15-04-2024 στις Περιφέρειες Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Στην Πυροσβεστική ρίχνει την ευθύνη για το μπάζωμα στα Τέμπη, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο