Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Συνάντηση με την κ. Χριστιάνα Καλογήρου

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Αριθ.Πρωτ. 37

Μυτιλήνη 08-05-2019

Προς:

  1. Μέλη της Ένωσης
  2. Μ.Μ.Ε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:«Συνάντηση με την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου»

Πραγματοποιήθηκε χθές, Τρίτη 7 Μαΐου, συνάντηση του προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α. με την κ. Χριστιάνα Καλογήρου, υποψήφια Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, στα πλαίσια της επίσκεψής της στην Π.Υ. Μυτιλήνης.

Κατά τη συνάντηση αυτή, εκτέθηκαν στη κ. Καλογήρου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε τόσο ως κλάδος, όσο και ως πυροσβέστες που υπηρετούμε στο Βόρειο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, τονίστηκε η έλλειψη προσωπικού, η οποία επιδεινώθηκε τραγικά μετά τη στελέχωση των Υπηρεσιών Αεροδρομίων της Λέσβου και της Σάμου.

Εν όψει αντιπυρικής περιόδου, αλλά και του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει πλέον παγιωθεί στα νησιά μας, το έργο μας καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο, τόσο στον τομέα της πρόληψης ,όσο και σε αυτόν της καταστολής, καθώς στη τελευταία περίπτωση η δυσκολία συνδρομής από άλλα μέρη της Ελλάδας λόγω της γεωγραφικής θέσης μας είναι αναμφισβήτητη.

Επισημάνθηκε το γεγονός ότι σε περιπτώσεις των άλλων σωμάτων ασφαλείας, για τους ίδιους λόγους, εκτός από τις προσλήψεις μέσω των αντίστοιχων σχολών, πραγματοποιούνται και συμπληρωματικές, μέσω ΑΣΕΠ, προκειμένου να στελεχωθούν αποτελεσματικά οι υπηρεσίες, κάτι το οποίο, δεν ισχύει στη δική μας περίπτωση.

Εκτέθηκαν επίσης τα πρακτικά, ζωτικής σημασίας προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όπως η έλλειψη Μέσων Ατομικής Προστασίας (καθώς στην πλειοψηφία τους έχουν λήξει, με αποτέλεσμα να είναι από ακατάλληλα έως και επικίνδυνα)αλλά και η κάκιστη κατάσταση των χώρων στους οποίους στεγάζονται τα πυροσβεστικά κλιμάκια  της Μυτιλήνης,αλλά και της Σάμου.


Η κ. Καλογήρου δεσμεύτηκε , στην περίπτωση επανεκλογής της, να καταβάλει κάθε προσπάθεια και, όπως ανέφερε, να συνεχίσει το έργο της για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας και την επίλυση των προβλημάτων μας.

Με Εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο