Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Συνάντηση της ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ με την ΕΥΠΣΠΒΑ

ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ

Θέμα: «Συνάντηση ΕΓ ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΛΕΣΒΟΥ με την Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»

Την Τετάρτη 21/02/2024, μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος Λέσβου της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των ενημερώσεων της Ε.Γ. του Ν.Τ. για απεργία της 28ης Φεβρουαρίου 2024 για τις οικονομικές διεκδικήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων μετά τις αλλεπάλληλες μνημονιακές περικοπές των μισθών και τις «αυξήσεις κοροϊδία» που δόθηκαν μετά από 14 χρόνια παγώματος και λεηλασίας του εισοδήματος μας και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, ενημέρωσε το Ν.Τ. για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υποστελέχωση της υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό. Το κέντρο 112 στελεχώνεται συνήθως στη βάρδια από έναν μόνο εργαζόμενο, ο οποίος για την παρακολούθηση του δεν έχει την δυνατότητα να λείψει ούτε ένα λεπτό, με ό,τι συνέπεια μπορεί να έχει αυτό αν του συμβεί κάτι ανθρώπινο. Μεγάλο μέρος της δύναμης της Πυροσβεστικής, σχεδόν το 1/3, βρίσκεται σε υπηρεσία στο Αεροδρόμιο, χωρίς να αναπληρωθεί η έλλειψη για τα υπόλοιπα συμβάντα που προκύπτουν. Ακόμη και τα πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει η υπηρεσία δεν μπορούν να επανδρωθούν στο σύνολο τους.

Έτσι είναι κανόνας η υπερεργασία και ανάκληση αδειών για τους υπαλλήλους που απομένουν, προκειμένου να καλυφθούν τα περιστατικά. Μάλιστα η υπερεργασία αυτή είναι απλήρωτη και αντισταθμίζεται με συμπλήρωση ωρών για ρεπό, τα οποία απλά συσσωρεύονται έως και χρόνια ενώ οι σοβαρές ανάγκες και η έλλειψη προσωπικού κρατά δεσμευμένους τους εργαζομένους της υπηρεσίας , καθώς οι συμβασιούχοι πυροσβέστες δεν επιτρέπεται να παρέμβουν σε μία σειρά περιστατικών (πχ τροχαίο ατύχημα, αστική πυρόσβεση κτλ).

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, επεσήμανε ότι η κατάσταση της υποστελέχωσης επικρατεί στο σύνολο των Δημοσίων Υπηρεσιών και αντιλαμβάνεται απόλυτα της ανησυχίες της Ένωσης για όλα τα ζητήματα εξουθένωσης του προσωπικού αλλά και ασφάλειας για το κοινωνικό σύνολο, καθώς ακόμη νωπή είναι η τραγωδία στα Τέμπη, ένα έγκλημα που ακόμα ζητά δικαίωση.

Διεκδικούμε:

  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς μας κι όχι αυξήσεις κοροϊδία
  • Επαναφορά ΤΩΡΑ των δώρων
  • Κατάργηση του παγώματος της διετίας 16-17
  • Κατάργηση της εισφοράς 2% για την ανεργία
  • Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
  • Αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ
  • Συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων – προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο