Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Email:

eypspba@gmail.com

Τηλ:

(+30) 2251400355

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σιδηρούντα Χίου

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Σιδηρούντα Χίου

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες, των δυνάμεων της πυροσβεστικής υπηρεσίας και εθελοντών στα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αψηλές. Με τη δύση του ηλίου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έμειναν χωρίς τη συνδρομή των εναέριων μέσων και η νύχτα καθώς και το δύσβατο της περιοχής κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών οι οποίοι ήδη μετρούν σχεδόν 12 ώρες στη μάχη.

Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουλίου 2024 στην περιοχή Μετόχι της Σιδηρούντας από κάποιον ο οποίος εκτελούσε γεωργικές εργασίες. Μάλιστα ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί και ήδη ανακρίνεται από το αρμόδιο τμήμα της πυροσβεστικής με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αρνείται κάθε ανάμειξη.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς η νύχτα αναμένεται δύσκολη, ήδη έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο 5 πυροσβέστες τραυματίες με εγκαύματα, χωρίς η κατάσταση τους να εμπνέει ανησυχία. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, ενώ αναμένεται η ενίσχυση των δυνάμεων τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Με επίγειες και εναέριες δυνάμεις (ελικόπτερα, πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Air Tractor και Canadair) παλεύουν με τις φλόγες για την αποτροπή της επέκτασης της πυρκαγιάς στις Αψηλές με ότι αυτό θα συνεπάγεται για τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στο νησί.

Εντωμεταξύ πληροφορίες αναφέρουν για τραυματισμούς 5 πυροσβεστών στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς κι ενός συνταξιούχου πυροσβέστη.

Ανθρώπινο χέρι φαίνεται ότι είναι πίσω από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στην περιοχή Μετόχι στη Σιδηρούντα της Χίου. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα κάποιος έβαλε φωτιά για να κάψει υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών. Ο φερόμενος δράστης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες διαμένει στη Σιδηρούντα, χωρίς να κατάγεται από το χωριό, αναζητείται από την Αστυνομία.

Ενεργοποίηση από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή. Το μήνυμα το οποίο ενημέρωνε: Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Μετόχι #Χίου απομακρυνθείτε προς παραλία Μετοχίου.

Πηγή: astraparis.gr, naftemporiki.gr, politischios.gr, 

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος
Ομοσπονδίας

Περί πρόσθετης εργασίας

Βάσει της νέας τροποποιημένης διάταξης όπου η πρόσθετη εργασία δύναται να εκτελείται μόνο το χρονικό διάστημα 10:00΄π.μ. – 22:00΄μ.μ…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα
Ειδησιογραφία

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα

Νέα προκήρυξη για μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, για 30 υποψηφίων πτυχιούχων Πλοηγών Κυβερνητών, Πλοηγών Μηχανικών και Βοηθών Πλοηγών Μηχανικών…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »
Μετάβαση στο περιεχόμενο