Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 15:25

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κουμουτσάκο.

Δ/νση: 1ο χλμ Μυτιλήνης-Θερμής (Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης), ΤΚ81100, Μυτιλήνη - Λέσβος
Τηλ. 2251400355, Φαξ: 2251400355, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., website: www.eypspba.gr,
Τηλ: Προέδρου 6974116960 Τηλ. Γραμματέα 6908652038

Μυτιλήνη 14-10-2019
Αριθ. Πρωτ. 98

Προς: Μέλη της Ένωσης

Μ.Μ.Ε

Θέμα: «Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπυργό Προστασίας του πολίτη κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο».

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου συνάντηση του Προεδρείου της Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο, μετά την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, το οποίο συνέπεσε με τα γεγονότα στο ΚΥΤ Μόριας την προηγούμενη ημέρα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. κ. Δημήτρης Σταθόπουλος. Μαζί, και στη σκιά των γεγονότων της προηγούμενης ημέρας, με τραγικό απολογισμό την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής αλλά και τον προπηλακισμό συναδέλφων, καθώς και υλικές ζημιές σε πυροσβεστικά οχήματα και εξοπλισμό, εκθέσαμε στον κ. Κουμουτσάκο την αναγκαιότητα ενίσχυσης της πυροσβεστικής δύναμης της Λέσβου, αλλά και των άλλων νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τόσο με προσωπικό, όσο και με οχήματα.

Η δράση αυτή συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας– Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατανόησε απόλυτα τις θέσεις μας και αντιμετώπισε θετικά τις προτάσεις μας. Από την πλευρά του υποσχέθηκε να εξετάσει άμεσα το θέμα με τον κ. Υπουργό, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά μας με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                                 ΚΑΛΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ