Ε.Υ.Π.Σ.Π.Β.Α.

Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Παρασκευή, 05 Φεβρουάριος 2016 01:45

Συμμετοχή των Σωμάτων Ασφαλείας στην κινητοποιήσεις στον Νομό Λέσβου 04-02-2016

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Παρέλυσε σήμερα η Μυτιλήνη, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι συμμετείχαν μαζικά στις τέσσερις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου μαζι με το ΠΑΜΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ μαζί με Το ΛΑΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την ΕΛΜΕ κ.α, ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι επιστημονικοί φορείς με τον επαγγελματικό κόσμο της Λέσβου καθώς και οι αγρότες.

Η πλέον μαζική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Μυτιλήνης (Πλατεία Σαπφούς) όταν ενώθηκαν όλες οι συγκεντρώσεις μαζί από το Εργατικό Κέντρο, το ΠΑΜΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα συνταξιουχικά σωματεία, επιστημονικοί φορείς, εκπρόσωποι από τα Σώματα ασφαλείας (Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική), ο Δικηγορικός σύλλογος, Γιατροί του ΕΣΥ Λέσβου, ο εμπορικός κόσμος της Λέσβου καθώς και από εργατικά συνδικάτα που βρέθηκαν στην πλατεία Σαπφούς, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας κατά των σχεδίων της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες και στις τέσσερις συγκεντρώσεις με πορεία ανέβηκαν προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιώτικης Πολίτικης όπου παρέδωσαν ψήφισμα…όχι στον Γενικό Γραμματέα κ Γιαννελη που το είχε βάλει στα πόδια από νωρίς αλλά στον Δ/ντη του Υπουργείου ο οποίος απεργούσε και αυτός..!!..

Να σημειώσουμε ότι η Γ.Γ.Α.Ν.Π τελούσε υπό κατάληψη από νωρίς όταν εισέβαλαν και έκλεισαν τις πόρτες μέλη του ΠΑΜΕ.

Το ίδιο έγινε και με μεγάλες επιχειρήσεις που λειτουργούσαν αλλά και με τις τράπεζες.

Στη γενική απεργία συμμετείχαν τα ταξί, που κατέβασαν τη σημαία, τα καφέ της πόλης, τα οποία παρέμειναν κλειστά στο κέντρο της Μυτιλήνης αλλά και σε πολλές περιοχές της Λέσβου, τα εμπορικά καταστήματα, τα περίπτερα κ.α.

Δυναμική παρουσία στις απεργιακές συγκεντρώσεις, έδωσαν οι επιστήμονες μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι, έμποροι κι αυτοαπασχολούμενοι αλλα και τα σωματα ασφαλειας.

Οι εικόνες πάντως από το κέντρο της πόλης με τα κλειστά μαγαζιά, τις καφετέριες, τα ουζερί και τους χώρους εστίασης είναι πρωτόγνωρες και δείχνουν την καθολικότητα της συμμετοχής των Μυτιληνιών στην πανελλαδική απεργία ενάντια στο ασφαλιστικό

Πολυμέσα

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

ΧΟΡΗΓΙΕΣ...

  • Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ.
    Εμφανίσεις της Ομάδας Μπάσκετ του Π.Σ. Ευχαριστούμε την εταιρεία ΙΚΤΕΟ Μυτιλήνης Ασβεστάς ΑΕ , για την υποστήριξή της, η οποία ανέλαβε το κόστος δημιουργίας των εμφανίσεων της ομάδας καλαθοσφαίρισης (basket) της Λέσβου που εκπροσώπησε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος στο 2ο Τουρνουά Μπάσκετ…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ...

ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΛΩΝ...